Πέθανε ο άντρας που ήπιε δηλητήριο την ώρα της δίκης του στην Χάγη (pic & vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο άντρας που ήπιε δηλητήριο την ώρα της δίκης του στην Χάγη (pic & vid)
Απίστευτο περιστατικό στο δικαστήριο της Χάγης, με τον Σλόμπονταν Πράλζαν να πίνει δηλητήριο, μετά την καταδικαστική απόφαση της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κροατικά τηλεποτικά δίκτυα, ο Σλόμπονταν Πράλζακ άφησε την τελευταία του πνοή μετά την κατάποση ποσότητας δηλητηρίου, ακριβώς μετά την καταδίκη του σε 20ετή κάθειρξη.

Ο Κροάτης πολιτικός και πρώην διοικητής κροατοβοσνιακών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, κατηγορούταν για μία σειρά από εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονταν κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποίηση αμάχων, φόνους, βιασμούς, εκτελέσεις και μία σειρά άλλων κατηγοριών.

Συνολικά κατηγορούταν για 8 εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά και για 9 υποθέσεις παραβίασης των κανόνων του πολέμου, όπως έχουν διαμορφωθεί από διεθνείς συνθήκες.

Το συγκλονιστικό περιστατικό

Ένα περιστατικό που βλέπουμε μόνο στις ταινίες έλαβε χώρα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης...

Ένας από τους 6 Βοσνιο-κροάτες πρώην πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, ο Σλόμπονταν Πράλζακ, μόλις άκουσε οτι η έδρα απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι 5 κατά της καταδικαστικής απόφασης, σηκώθηκε από την θέση του...

Κοίταξε τους δικαστές, κρατώντας ένα φιαλίδιο στο δεξί του χέρι και είπε: «Πήρα δηλητήριο».

Ο δικαστής διέταξε αμέσως να πέσουν οι κουρτίνες, να διακοπεί η διαδικασία και να ανακτηθεί το φιαλίδιο.

Η ανταποκρίτρια του BBC μετέδωσε πως πριν χάσει την οπτική επαφή με τη δικαστική αίθουσα, πρόλαβε να καταγράψει «αναταραχή και έντονη ανησυχία».