Πέταξαν πυροτεχνήματα σε σπίτι για... πλάκα και πέθανε ο ιδιοκτήτης (pics)

Gazzetta team
Πέταξαν πυροτεχνήματα σε σπίτι για... πλάκα και πέθανε ο ιδιοκτήτης (pics)
Tο περιστατικό έχει προκαλέσει άισθηση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ήδη χιλιάδες άνθρωποι μαζεύουν υπογραφές ώστε να απαγορευθεί η χρήση τους σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους.

Ένα τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει κύματα οργής στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα αποτελέσει αφορμή ώστε να ανοίξει και μία συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την οριστική απαγόρευση των πυροτεχνημάτων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπέρμπιγχαμ, όταν άγνωστοι έριξαν στο εσωτερικό ενός σπιτιού, ένα πυροτέχνημα, ενώ μέσα στο σπίτι βρίσκονταν οι δύο ένοικοί του. Το πυροτέχνημα «έσκασε» περισσότερες από 200 φορές, προκαλώντας πυρκαγιά μεγάλης έκτασης σε χώρους του σπιτιού, ενώ το ζευγάρι που κατοικούσε στο σπίτι, κοιμόταν.

Οι δύο ένοικοι, όταν αντιλήφθηκαν τις εκρήξεις των πυροτεχνημάτων, προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν από το σπίτι, ωστόσο για τον 53χρονο Tony Nicolls η κατάσταση ήταν, δυστυχώς, μη αναστρέψιμη, καθώς μετά από 5 μέρες νοσηλείας σε τοπικό νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς τα εσωτερικά εγκαύματα που υπέστη από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις απέβησαν μοιραία.

Στον αντίποδα η σύντροφός του, υπέστη κατάγματα στα κάτω άκρα, καθώς πήδηξε κυριολεκτικά έξω από το παράθυρο του πρώτου ορόφου του σπιτιού, πέφτωντας στο έδαφος από ύψος σχεδόν 3 μέτρων.

Η αστυνομία της περιοχής απηύθυνε έκκληση προς όποιον μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης να επικοινωνίσει με τις αρχές, ενώ το θέμα αναμένεται να φτάσει ως και το βρετανικό Κοινοβούλιο, καθώς χιλιάδες πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές με σκοπό την απαγόρευση χρήσης πυροτεχνημάτων σε δημόσιους χώρους, όπου μπορούν να προκληθούν αντίστοιχα περιστατικά.