Περού: Συγκρούσεις κι επεισόδια σε συγκέντρωση για την κατάργηση των ταυρομαχιών (pics & vid)

Gazzetta team
Περού: Συγκρούσεις κι επεισόδια σε συγκέντρωση για την κατάργηση των ταυρομαχιών (pics & vid)
Χιλιάδες Περουβιανοί βγήκαν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας Λίμα, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη κακοποίηση των ταύρων, που συμμετέχουν σε δεκάδες ταυρομαχίες σε όλη τη χώρα, ενώ συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προστάτευαν κυβερνητικά κτίρια.

Το Περού αποτελεί μία από τις 8 χώρες παγκοσμίως, που ακόμα επιτρέπονται οι ταυρομαχίες, ένα έθιμο που από πολλούς χαρακτηρίζεται βάρβαρο και κτηνώδες, καθώς προκαλεί το βασανισμό και τη θανάτωση εκατοντάδων ζώων κάθε χρόνο στις αρένες ολόκληρης της χώρας αλλά και σοβαρούς τραυματισμούς αρκετών συμμετεχόντων.

Οι χώρες, στις οποίες είναι ακόμα νόμιμες οι ταυρομαχίες, είναι η Ισπανία κι η Πορτογαλία από την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και το Περού, η Κολομβία, ο Ισημερινός, η Βενεζουέλα, το Μεξικό κι η Ινδία.

Οι χιλιάδες πολίτες αλλά κι οργανώσεις για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ζήτησαν επισταμένως την απαγόρευση του βάρβαρο εθίμου, το οποίο έχει τις ρίζες του στην ισπανόφωνη παράδοση, ενώ σημειώθηκαν και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κι αστυνομίας.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου μαίνονται εδώ και χρόνια οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων κι ακροαριστερών ανταρτών, που πρόσκεινται στο «Φωτεινό Μονοπάτι», οι ταυρομαχίες αποτελούν τμήμα της παράδοσης που άφησε πίσω της η ισπανική κυριαρχία για αιώνες, ενώ πλέον ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι ζητούν την απαγόρευση του εθίμου αλλά και την παραδειγματική τιμωρία, όσων εκτρέφουν και εκπαιδεύουν τα ζώα για να συμμετέχουν σε αντίστοιχους αγώνες.

Στο Περού λαμβάνει χώρα το ετήσιο «Peruvian Blood Festival», μία διοργάνωση που περιλαμβάνει εκτός από τις σύνήθεις ταυρομαχίες και μία μονομαχία μεταξύ ενός ταύρου, που προσπαθεί να ρίξει από τη ράχη του, έναν κόνδωρα, ο οποίος είναι δεμένος πάνω του, ενώ προηγουμένως του έχουν δοθεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ...