Η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στα «μαχαίρια» με το NFL λόγω... εθνικού ύμνου (pics & vid)

Gazzetta team
Η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στα «μαχαίρια» με το NFL λόγω... εθνικού ύμνου (pics & vid)
Η μεγαλύτερη εταιρεία πίτσας στις Ηνωμένες Πολιτείες βλέπει το τζίρο της να μειώνεται δραματικά και ρίχνει το φτάιξιμο στο NFL και τους έγχρωμους παίχτες που δε στέκονται προσοχή στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μία παράδοξη ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, καθώς ο μεγαλομέτοχος κι ιδρυτής της εταιρείας διανομής πίτσας Papa John's, τα έχει βάλει με τους διοργανωτές του αμερικανικού πρωταθλήματος football (NFL).

Κι αυτό διότι, η μείωση του τζίρου της επιχείρησής του, οφείλεται κατά τη γνώμη του, στη ραγδαία πτώση της τηλεθέασης των αγώνων του πρωταθλήματος, εξαιτίας και της στάσης των έγχρωμων αθλητών στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Βέβαια, όσο δύσκολο κι αν είναι να ακολουθήσουμε το συλλογισμό του, τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα, καθώς ο καθημερινός τζίρος των καταστημάτων παρασκευής και διανομής πίτσας έχει μειωθεί κατά 13 % ή κατά 70 εκατομμύρια δολάρια, πέφτοντας στα 801 εκατομμύρια τη μέρα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, John Schnatter, η μείωση αυτή οφείλεται στην πτώση της θεαματικότητας των αγώνων του NFL, εξαιτίας της διαμαρτυρίας αρκετών αθλητών κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, σαν διαμαρτυρία απέναντι στην πολιτική του Αμερικανού Πορέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και στη ρατσιστική στάση της αστυνομίας απέναντι σε αφροαμερικάνους και ισπανόφωνους.

Η χαμηλή τηλεθέαση οδηγεί σε μείωση όσων παρακολουθούν τις διαφημίσεις της εταιρίας κατά τη διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα τη μείωση των παραγγελιών και κατ' επέκταση του τζίρου της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας διανομής πίτσας.

Βέβαια, αν κι ο Schnatter ζητά τη λήψη μέτρων για να ξαναγυρίσουν οι τηλεθεατές στο NFL, παραμένει το παράδοξο γεγονός, ότι μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η αμερικανική κοινωνία, μέσω των φυλετικών διακρίσεων και της κοινωνικής ανισότητας, ο CEO επιλέγει να μιλήσει για την πτώση του τζίρου των μαγαζιών του, βάζοντας κάτω από τα χαλάκι τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του.