Τη θανατική καταδίκη του δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ (pics)

Gazzetta team
Τη θανατική καταδίκη του δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη ζητά ο Ντόναλντ Τραμπ (pics)
«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και επανέλαβε την πρόθεσή του να «τον στείλει στο Γκουαντάναμο».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε η θέση του Αμερικανού Προέδρου σχετικά με την τιμωρία του Ουζμπέκου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο του Μανχάταν.

«Θα ήθελα να στείλω τον τρομοκράτη της Νέας Υόρκης στο Γκουαντάναμο, όμως στατιστικά η διαδικασία αυτή διαρκεί πολύ περισσότερο απ' ό,τι αν περάσει από το ομοσπονδιακό σύστημα. Μοιάζει επίσης σωστό να τον κρατήσουμε εκεί όπου διέπραξε το φρικτό έγκλημά του. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!», ήταν το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος Ουζμπέκος, Σαϊφούλο Σαΐποφ, ενεργώντας στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οδήγησε την Τρίτη το όχημά του σε έναν ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν θερίζοντας πεζούς και ποδηλάτες σε μια αιματηρή κούρσα που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και άφησε 12 τραυματίες.

Ο Σαΐποφ συνελήφθη ζωντανός, αλλά τραυματισμένος και δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας, λέγοντας πως είναι «ικανοποιημένος γι' αυτό που έκανε», σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ζήτησε μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, να αναρτήσει στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Σε βάρος του Σαΐποφ έχουν ήδη απαγγελθεί δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες, η μία από τις οποίες επισύρει τη θανατική ποινή, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να την ζητήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Μανχάταν Τζουν Κιμ.

Η μία κατηγορία είναι βία και καταστροφή οχημάτων που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και η άλλη είναι παροχή υλικής υποστήριξης και πόρων σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση -- στην προκειμένη περίπτωση το Ισλαμικό Κράτος. Η μέγιστη ποινή για την πρώτη κατηγορία είναι ο θάνατος και για τη δεύτερη τα ισόβια, δήλωσε ο Κιμ.

Πηγή: reader.gr