Ο Κέβιν Σπέισι δηλώνει δημόσια πως πλέον είναι ομοφυλόφιλος (pic)

Gazzetta team
Ο Κέβιν Σπέισι δηλώνει δημόσια πως πλέον είναι ομοφυλόφιλος (pic)
Σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τις εναντίον του καταγγελίες για τη σεξουαλική παρενόχληση ενός -ανήλικου τότε- ηθοποιού πριν 30 χρόνια, ο διάσημος ηθοποιός δήλωσε πως πλέον επιλέγει να στρέφεται ερωτικά προς άτομα του ίδιου φύλου, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του στο παρελθόν.

Ο Κέβιν Σπέισι δεν άργησε να απαντήσει στα όσα του καταλογίζει ο επίσης ηθοποιός Άντονι Ραπ, καθώς ο τελευταίος τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση πίσω στο 1986, όταν ήταν ανήλικος, ενώ ο Σπέισι ήταν 25 ετών. Με δήλωσή του στα social media ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται να του επιτέθηκε σεξουαλικά αλλά στην περίπτωση που το έκανε ζητά συγγνώμη για την «βαθιά απρεπή συμπεριφορά ενός μεθυσμένου».

Στη συνέχεια της δήλωσης του, ο Σπέισι δηλώνει δημοσίως πως πλέον είναι ομοφυλόφιλος, μετά από μία μακρά περίοδο που διατηρούσε σεξουαλικές σχέσιες με άτομα και των δύο φύλων: «Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου φίλοι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς».

Ολόκληρη η δήλωση του Κέβιν Σπέισι:

«Σέβομαι πολύ και θαυμάζω τον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι παραπάνω από τρομοκρατημένος που άκουσα την ιστορία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι το περιστατικό, πρέπει να είναι περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Αλλά αν όντως συμπεριφέρθηκα όπως περιγράφει, του οφείλω την πιο ειλικρινή μου συγγνώμη για αυτό που ήταν μια βαθιά απρεπής συμπεριφορά μεθυσμένου, και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια».

»Η ιστορία αυτή με ενθάρρυνε να ξεκαθαρίσω κι άλλα πράγματα για την ζωή μου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν φήμες για μένα και κάποιες ενισχύθηκαν από το γεγονός πως είμαι τόσο προστατευτικός για την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου άνθρωποι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επιλέγω να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς».

Η καταγγελία του Ραπ

Μιλώντας στο Buzzfeed News, ο Άντονι Ραπ ισχυρίστηκε ότι ο Κέβιν Σπέισι τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ένα πάρτι το 1986, όταν ήταν 14 ετών.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ήταν ο μόνος ανήλικος που είχε προσκληθεί στο πάρτι επειδή είχε φιλικές σχέσεις με τον Σπέισι. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ανέβει σε ένα από τα υπνοδωμάτια και τελικά τον πήρε ο ύπνος βλέποντας τηλεόραση. Όπως λέει, ο 26χρονος τότε Σπέισι μπήκε στο δωμάτιο, τον σήκωσε «όπως σηκώνει ο γαμπρός τη νύφη» και στη συνέχεια «σκαρφάλωσε» από πάνω του.

«Τον είδα να στέκεται στην είσοδο του δωματίου και να με παρατηρεί. Η εντύπωσή μου ήταν τότε ότι ήταν μεθυσμένος. Αντί να μου μιλήσει, με σήκωσε όπως ο γαμπρός σηκώνει τη νύφη. Αρχικά δεν αντέδρασα γιατί προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει. Και τότε ξάπλωσε από πάνω μου» περιέγραψε ο Ραπ τι συνέβη.

Ο Άντονι Ραπ υποστήριξε πως δεν θυμάται για πόση ώρα ο Κέβιν Σπέισι ήταν από πάνω του αλλά θυμάται πως γρήγορα κατάφερε να ξεφύγει. Από τότε, ο Ραπ δεν έχει μιλήσει με τον Σπέισι.

Η απόφαση του να καταγγείλει τον Σπέισι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, έγινε αφότου είδε τόσες γυναίκες να καταγγέλουν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: «Και δεν το έκανα απλά από παράπονο αλλά για να ρίξω φως σε δεκαετίες συμπεριφορών που έγιναν ανεκτές επειδή πολλοί άνθρωποι όπως εγώ μείναμε σιωπηλοί. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω τη διαφορά τώρα».