Σκηνές τρόμου στα 34.000 πόδια (vids)

Gazzetta team
Σκηνές τρόμου στα 34.000 πόδια (vids)
Tις χειρότερες στιγμές της ζωής τους θα πρέπει να έζησαν οι επιβάτες της Air Asia καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν έκανε βουτιά σχεδόν 20.000 ποδιών σε μερικά λεπτά, ενώ καταγγέλουν ότι οι πρώτοι που πανικοβήθηκαν ήταν οι... αεροσυνοδοί.

Στιγμές που κανένας δε θέλει να ζήσει εκτυλίψθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης της Air Asia από το Περθ της Αυστραλίας προς το θέρετρο Μπαλί της Ινδονησίας.

Ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ακόμα στον εναέριο χώρο της Αυστραλίας, πετώντας στα 34.000 πόδια σημειώθηκε αποσυμπίεση στην καμπίνα των επιβατών, προκαλώντας την απώλεια ύψους σχεδόν 24.000 ποδιών σε λίγα μόνο λεπτά.

Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν στις θέσεις των επιβατών, ενώ οι τελευταίοι στην προσπάθειά τους να ηρεμήσουν είχαν ένα απροσδόκητο εμπόδιο, που δεν ήταν άλλο από τα ίδια τα μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με καταγγελίες των επιβατών μετά την επιστροφή του αεροσκάφους στο Περθ, οι πρώτοι που πανικοβλήθηκαν ήταν οι αεροσυνοδοί της πτήσης, καθώς μόλις το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος άρχισαν «να ουρλιάζουν και να κλαίνε υστερικά», αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις του πανικού τους στους σοκαρισμένους επιβάτες.

Ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ενώ για την αεροπορική εταιρία δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται υπόλογη για τη συμπεριφορά των μελών του πληρώματος (πιλότων κι αεροσυνοδών), καθώς τον περασμένο Ιούνιο κατά τη διάρκεια αναταραχών σε πτήση πάλι προς το Περθ, ο πιλότος μέσω του μεγαφώνου είχε καλέσει τους επιβάτες «να προσευχηθούν στον ύψιστο για τη σωτηρία τους».