Ο Πολ Μακάρτνεϊ εξήγησε γιατί έκανε αγωγή κατά των Beatles

Gazzetta team
Ο Πολ Μακάρτνεϊ εξήγησε γιατί έκανε αγωγή κατά των Beatles
Μήνυση κατά των Μπιτλς είχε κάνει ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ! Αρα με το να κάνει μήνυση κατά των "σκαθαριών" στράφηκε κατά του εαυτού του;
Μήνυση κατά των Μπιτλς είχε κάνει ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ! Αρα με το να κάνει μήνυση κατά των «σκαθαριών» στράφηκε κατά του εαυτού του;

Ο ίδιος ο «Μάκα» εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έκανε την αγωγή αυτή κατά του γκρουπ, που λατρεύτηκε όσο κανένα άλλο διαχρονικά.

«Όταν διαλύθηκαν οι Beatles πιθανά να υπήρχε κάποια παρανόηση ότι κατά κάποιον τρόπο όλοι μισούσαμε όλους» είπε ο 78χρονος σήμερα σταρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό GQ και συνέχισε: «Αυτό που συνειδητοποιώ τώρα είναι πως, λόγω του ότι ήταν μια οικογένεια, επειδή ήταν μια παλιοπαρέα, οι οικογένειες καυγαδίζουν. Και στις οικογένειες υπάρχουν διαφωνίες. Και κάποιοι θέλουν να κάνουν αυτό και κάποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν το άλλο».

Ο Πολ πριν το 1970 που διαλύθηκε το γκρουπ μετά τον τελευταίο δίσκο "Σάρτζεντ πέπερς λόνλι χαρτς κλαμπ μπαντ", δεν ήθελε για μάνατζερ τον Αλαν Κλάιν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις Τζον Λένον, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ.

«Ο μόνος δρόμος που είχα για να σώσω τους Beatles και την Apple (τη δισκογραφική εταιρεία ) και για να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του Πίτερ Τζάκσον "Get Back", που μας επέτρεπε να κυκλοφορήσουμε το άλμπουμ "Anthology" και όλα εκείνα τα σπουδαία remaster όλων των σπουδαίων άλμπουμ των Beatles- ήταν να καταθέσω αγωγή κατά του συγκροτήματος. Αν δεν το είχα κάνει, τα πάντα θα ανήκαν στον Κλάιν. Ο μόνος τρόπος για να μας βγάλω από αυτό ήταν να κάνω ό,τι έκανα», εξήγησε ο Μακ Κάρτνεϊ.

Συνεχίζοντας να εξηγεί στο περιοδικό είπε: «Είπα, "ωραία, θα καταθέσω αγωγή κατά του Άλαν Κλάιν" και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω, γιατί ο Κλάιν δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος. "Πρέπει να καταθέσεις αγωγή κατά των Beatles" (ήταν η συμβουλή που μου δόθηκε). Ήταν πολύ βαρύ να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να δουλεύω σ' όλη μου τη ζωή τόσο σκληρά και να δω τα πάντα να γίνονται καπνός. Ήξερα επίσης ότι αν κατάφερνα να το σώσω θα το έσωζα και για αυτούς (τους υπόλοιπους Beatles)».

Το περιοδικό σχολιάζοντας το περιστατικό, γράφει πως παρά το ότι στην πορεία οι Λένον, Χάρισον και Σταρ στράφηκαν εναντίον του Κλάιν, ο Πολ υποστήριξε ότι για μια περίοδο στα πρωτοσέλιδα του Τύπου αυτός ο ίδιος ήταν ο λόγος της διάλυσης του συγκροτήματος. Κι ο ίδιος σχεδόν κατηγορούσε τον εαυτό του. «Ήξερα ότι ήταν ηλίθιο κι όταν αργότερα ξαναβρεθήκαμε μαζί ήξερα ότι ήταν μια χαζομάρα, αλλά νομίζω ότι "γέννησε" πολλούς που πίστευαν αυτό το πράγμα για μένα».

Τέλος ο Μακάρτνεϊ είπε ότι μετά τη διάλυση της μπάντας το έριξε στο ποτό, αν και απ ότι ξέρουμε αμέσως μετά δημιούργησε το γκρουπ Wings με τη γυναίκα του Λίντα Κόντακ (απ την οικογένεια της γνωστής φωτογραφικής εταιρίας) που έκανε μία αξιοπρέσεκτη παρουσία για κάποιο διάστημα. ϊσως και μόνο λόγω του ονόματος του "Μάκα"..