Οι ηθοποιοί του Contagion στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορονοϊό (vid)

Gazzetta team
Οι ηθοποιοί του Contagion στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορονοϊό (vid)
Τέσσερις εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Contagion, που ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω κορονοϊού, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Παρότι κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν μία δεκαετία (το 2011), το Contagion πρέπει να είναι η πιο πολυσυζητημένη ταινία αυτή την περίοδο, καθώς οι ομοιότητές της με όσα ζούμε τώρα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού είναι, πραγματικά, απίστευτες.

Μόλις χθες το βράδυ, άλλωστε, προβλήθηκε στο Star και όπως σας γράψαμε και νωρίτερα, ο κόσμος... λάλησε!

Χθες, όμως, επίσης, τέσσερις από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, σε συνεργασία με τους επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Columbia και συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών, ανέβασαν ένα βίντεο σχετικά με τον τρόπο περιορισμού της νόσου Covid-19!

Καλούν, όπως θα δείτε, τον κόσμο να ακούει τους ειδικούς και να τηρεί όλους τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πρόκειται για τους Ματ Ντέιμον, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λόρενς Φίσμπερν και Τζένιφερ Έλε.

«Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή», λέει ο πρώτος, που υποδύθηκε τον ήρωα που είχε ανοσία στον φονικό ιό της ταινίας.

Η Γουίνσλετ, δε, εξηγεί την αξία που έχει το καλό πλύσιμο των χεριών και μας λέει να το κάνουμε σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό, ενώ η Έλε, η οποία στην ταινία υποδύεται μια επιστήμονα που βοηθά στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, προτρέπει τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις συστάσεις των επιστημόνων και των επαγγελματικών υγείας «και αυτό σημαίνει να μη δίνει σημασία στις φωνές όσων θέλουν να προωθήσουν κάποια άλλη ατζέντα, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές μπορεί να είναι».

Δείτε το, έχει πραγματικό ενδιαφέρον: