Η αγαπημένη σκηνή του Φίνιξ στο Joker κόπηκε και δεν θα τη δούμε ποτέ (vid)

Gazzetta team
Η αγαπημένη σκηνή του Φίνιξ στο Joker κόπηκε και δεν θα τη δούμε ποτέ (vid)
Ο Χοακίν Φίνιξ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι κόπηκε η αγαπημένη του, ίσως, σκηνή από τον Joker, αλλά τόνισε ότι καταλαβαίνει τον λόγο...

Στη συνέντευξη, που έδωσαν από κοινού με τον σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς, στο Collider, ο 44χρονος ηθοποιός τόνισε... με πόνο ψυχής, πως μία εξαιρετική σκηνή, ίσως η αγαπημένη του, με τον Άρθουρ Φλεκ και τον Ράνταλ, την ώρα που πηγαίνουν στο γραφείο των κλόουν, δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στην ταινία!

«Στη διάρκεια των γυρισμάτων συμφωνήσαμε όλοι ότι ήταν μία από τις καλύτερες σκηνές που γυρίσαμε. Μου άρεσε πάρα πολύ. Και μετά έρχεται (σ.σ. ο Τοντ) και μου λέει ότι θα κοπεί! Στην αρχή σκέφτηκα ότι δεν το εννοεί, αλλά, όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα, κατάλαβα γιατί έπρεπε να κοπεί. Ήταν προφανές», τόνισε ο Φίνιξ.

Ποιο ήταν το προφανές; Ότι η αρχική διάρκεια της ταινίας ξεπερνούσε τις 2,5 ώρες! Άρα, για να φτάσει στην τελική διάρκεια των 122 λεπτών, ο Τοντ έπρεπε να κόψει στο μοντάζ όχι μία, αλλά δεκάδες σκηνές!

Το χειρότερο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ο 48χρονος σκηνοθέτης δεν προτίθεται να «δώσει» (ποτέ;) τις κομμένες σκηνές, καθώς, όπως τόνισε, δεν του αρέσουν καθόλου τα director’s cut. Μακάρι μελλοντικά να αλλάξει γνώμη...