Στο «σφυρί» αντικείμενα που σημάδεψαν την καριέρα του Ράσελ Κρόου (pics)

Gazzetta team
Στο «σφυρί» αντικείμενα που σημάδεψαν την καριέρα του Ράσελ Κρόου (pics)
Mετά το διαζύγιό του ο αστέρας του Χόλιγουντ αποφάσισε να δημοπρατήσει περισσότερα από 200 αναμνηστικά αντικείμενα από κινηματογραφικά πλατό.

Άμα έχεις το επιχειρηματικό δαιμόνιο μέσα σου, όπως ο Ράσελ Κρόου, σκαρφίζεσαι τεχνάσματα απίθανα.

Πήρε διαζύγιο από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ντανιέλ Σπένσερ και αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία ονόματι «The Art of Divorce» (Η Τέχνη του Διαζυγίου) περισσότερα από 200 αναμνηστικά, έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και αντικείμενα από κινηματογραφικά πλατό.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοπρασία πωλούνται ορισμένα ακριβά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 19 συλλεκτικών κιθάρων έναντι 233-390 και 39.000-78.000 δολαρίων, μία συλλογή από κοσμήματα και ρολόγια Asprey, Cartier, Chanel και Chopard, καθώς και έργα ζωγραφικής Αυστραλών καλλιτεχνών όπως Charles Blackman, Pro Hart, Brett Whiteley, Arthur Boyd, Sidney Nolan και Robert Dickerson.

Παράλληλα, διαθέτει την πανοπλία από την ταινία Gladiator (2000) της οποίας η τιμή εκτιμάται από 15.700 έως 23.544 δολάρια, όπως και ένα ρωμαϊκό άρμα.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter πάντως, σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση του διακανονισμού διαζυγίου ο Κρόου άρχισε να προωθεί τη δημοπρασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που ίσως σημαίνει ότι με το συγκεντρωθέν ποσό θα χρηματοδοτήσει τον διακανονισμό.

«Το διαζύγιο έχει τον τρόπο να σας κάνει να εξετάσετε πραγματικά τα πράγματα που είναι απαραίτητα στη ζωή - και τα πράγματα που δεν είναι. Μέσα από τη διαδικασία, έριξα μια ματιά γύρω και συνειδητοποίησα ότι είχα πολλά πράγματα. Πράγματα από την καριέρα μου και πράγματα γενικά. Κουτιά και κιβώτια με πράγματα... έτσι με το πνεύμα της φυγής προς τα εμπρός, στον καθαρό αέρα, εδώ είναι ένα μέρος αυτής της συλλογής», δήλωσε ο ηθοποιός. «Είπα στη Ντανιέλ τι έκανα και σκέφτηκε ότι ήταν πραγματικά αστείο, αλλά νομίζω ότι για ένα χρονικό διάστημα θεωρούσε ότι ήταν μια ιδέα που έβλεπα καθαρά ως διασκέδαση», εξήγησε πρόσφατα σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Κρόου.

Βέβαια, η Σπένσερ στην προκειμένη δέχθηκε να τον τροφοδοτήσει με πολλά αντικείμενα. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και διάφορα λιγάκι πιο... περίεργα, όπως ένα απολιθωμένο κρανίο Μοσάσαυρου (Platecarpus Ictericus) από την ύστερη Κρητιδική περίοδο. Το κρανίο - που βρέθηκε στους σχηματισμούς της Niobrara στο Κάνσας - είναι τοποθετημένο σε μαύρο μεταλλικό στήριγμα και σε γυάλινη προθήκη.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις, οι Μοσάσαυροι ήταν δεινοί κυνηγοί, με μια διπλή αρθρωτή γνάθο και εύκαμπτο κρανίο που τους επέτρεπε να τρώνε τη λεία τους ολόκληρη. Ο Κρόου το αγόρασε από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και η αξία του υπολογίζεται στα 35.000- 40.000 δολάρια.

«Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις, λοιπόν, το έμαθα, είναι ότι πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους με τον τρόπο που θέλουν να αγαπηθούν, όχι με το τι είναι αγάπη για σένα. [...] Και η δουλειά μου πάντα με έπαιρνε μακριά, ταξίδευα συνεχώς και αυτό δημιουργεί πολύ πίεση σε μία σχέση, ειδικά όταν υπάρχουν μωρά», ανέφερε ο Αυστραλός ηθοποιός.

Για την ιστορία, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός παντρεύτηκε την επίσης Αυστραλιανή ηθοποιό και τραγουδίστρια το 2003. Το ζευγάρι χώρισε το 2012, αν και το διαζύγιο του ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 227 αντικείμενα, από την πώληση των οποίων αναμένεται να συγκεντρωθεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η ειδική δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby's Australia στις 7 Απριλίου -την ημερομηνία των γενεθλίων και του αποτυχημένου του γάμου.

Πηγή: reader.gr