19 απίστευτα πράγματα που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ (pics & vid)

Ευάγγελος Γιαννόπουλος
19 απίστευτα πράγματα που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ (pics & vid)
Το ΠΑΣΟΚ σαν σήμερα 18 Οκτωβρίου του 1981 ανέβηκε στην εξουσία της χώρας για πρώτη φορά και εμείς θυμόμαστε τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του κόμματος της καρδιάς μας.

Πάρτε χαρτομάντηλα και ξεκινήστε το διάβασμα.

1. Πήραμε το Ευρωμπάσκετ 1987!

Σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ, ο Γιαννάκης, ο Γκάλης, ο Φάνης, ο Φασούλας και ο Φίλιππος Συρίγος πήραν την Εθνική από το χέρι και όλοι μάθαμε τους Europe.

2. Έγινε το Μετρό!

Επί ΠΑΣΟΚ σταμάτησαν να σε κοιτάνε με υποψιασμένο ύφος αν τους πεις ότι κατεβαίνεις βράδυ στο Μεταξουργείο. Και ευχαριστούμε για αυτό.

3. H Λάρισα πήρε πρωτάθλημα Ελλάδας το 1988!

Και ονόματα παιχταράδων όπως Κολομητρούσης και Βουτυρίτσας συνόδεψαν για πάντα την παιδική ηλικία μας, με ένα μικρό μειδίαμα όταν τα ακούμε.

4. Πρώτο μνημόνιο!

Ακολούθησαν άλλα 3, θα ακολουθήσουν άλλα 22, αλλά το πρώτο, το καλό, το ανεπαίσθητο, το έφερε το ΠΑΣΟΚ.

5. Τζούλια Αλεξανδράτου-Το Απαγορευμένο

Ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα σε πολλά άλλα, απενοχοποίησε την τσόντα στην Ελλάδα, βάζοντάς την σε κάθε ελληνικό σπίτι.

6. «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» βγήκε στις αίθουσες!

Ακόμα ένα... έργο (#διπλής) της διακυβέρνησης Σημίτη.

7. Μπήκαμε στο Ευρώ!

Πρωτοχρονιά του 2002 ο Κώστας Σημίτης αντί να την γιορτάσει με την Δάφνη σε ένα spa στις Άλπεις, προτίμησε να βάλει τους Έλληνες στην ευρωζώνη για να μπορούμε να ψωνίζουμε στο Μιλάνο χωρίς να περνάμε πριν την εξευτελιστική διαδικασία του συναλλάγματος.

8. Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Ένα έργο που το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε, το ΠΑΣΟΚ έκανε και ο Σουφλιάς έκοψε την κορδέλα. Τουλάχιστον είχε τα γκατς να φωνάξει δίπλα του τον Λαλιώτη και τον Σημίτη.

9. Γίναμε Αμερική.

Η μετέπειτα υποψήφια με το ΛΑ.ΟΣ Αναστασία Αθήνη-Τσούνη χαστούκισε την Δήμητρα στην παρουσίαση του «10 χρόνια και 54 μέρες», ενός βιβλίου για τον Ανδρέα, βάζοντας την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Χάρτη των «τηλεοπτικών απροόπτων σε ζωντανή σύνδεση».

10. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην γενέτειρα της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Η Γιάννα τους ήθελε, το ΠΑΣΟΚ τους έφερε και για ακόμα ένα έργο, ο Σουφλιάς έκοψε τις κορδέλες. Άτιμη ζωή...

11. Αττική Οδός!

Επί ΠΑΣΟΚ δόθηκε στην κυκλοφορία η Αττική Οδός και σε όλους ξαφνικά γεννήθηκε το ερώτημα: «Προς τα που στο διάολο πάω, Ελευσίνα ή Μαρκόπουλο;»

12. Facebook!

4 Φεβρουαρίου του 2004 βγήκε online το Facebook, κάτι που δεν θα είχε επιτευχθεί αν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έχει πάρει με βύσμα τον τότε υπ. Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου, υποτροφία για το Πανεπιστημίο Χάρβαρντ και εμείς δεν θα ξοδεύαμε 12 ώρες της μέρα από τη ζωή μας πατώντας like σε όποιο βίντεο με σκυλάκι δούμε στο timeline μας.

13. Έβγαλε την πιο σέξυ Υπουργό της μεταπολίτευσης.

Οι Έλληνες μετά την Βάνα Μπάρμπα, απέκτησαν ένα νέο σεξ σίμπολ. Την Βάσω Παπανδρέου.

14. Δεν έκανε το μετρό Θεσσαλονίκης.

Το είχε υποσχεθεί αλλά δεν το έκανε. Πως εσύ λες στην κοπέλα σου για γλιτώσεις την γκρίνια «ασφαλώς και θα πάμε στα γενέθλια της ξαδέρφης σου και ας έχει ντέρμπι εκείνη την ώρα» αλλά ξέρεις μέσα σου ότι ποτέ δεν πρόκειται να γίνει; Διπλωματία φίλοι μου.

15. Αύξηση του δημόσιου ελλείμματος

Το δημόσιο έλλειμμα το 1980 ήταν 2,3% του ΑΕΠ και το 1990 πήγε στο 14% του ΑΕΠ. Δηλαδή μιλάμε για αύξηση ΜΟΝΟ 11,7% την ώρα που ΜΟΝΟ τη διετία 2008 - 2009 αυξήθηκε 57 δις ευρώ. Να ΄σαι καλά ΠΑΣΟΚ.

16. Χρηματιστήριο!

Το ΠΑΣΟΚ έβαλε το ΧΑΑ σε κάθε σπίτι, σε κάθε κυλικείο νοσοκομείου και σε κάθε συνεργείο αυτοκινήτων, δίνοντας έστω και για λίγο την ψευδαίσθηση στον Έλληνα ότι είναι ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, 14 χρόνια πριν το κάνει ταινία ο Σκορσέζε.

17. Μπουζούκια!

Επί ΠΑΣΟΚ τα κέντρα διασκέδασης λειτουργούσαν τουλάχιστον 9 ημέρες την εβδομάδα, δίνοντας την ευκαιρία να αναπτυχθούν υποβαθμισμένες μέχρι τότε περιοχές όπως η Βουλιαγμένη και η παραλιακή Αθηνών.

18. Δεν υπήρχε στον χάρτη Χρυσή Αυγή.

Όταν ο Κίμωνας Κουλούρης είχε λόγο στα πράγματα αυτής της χώρας, τους χρυσαυγίτες τους βλέπαμε μόνο στις μεγάλες εξόδους του Αγίου Πνεύματος όταν μας μοίραζαν στα διόδια εφημερίδες του κόμματος της οργάνωσης.

19. Ο Άκης.

Νο φάκινγκ κόμμεντς ον δατ.

Αυτά...

Είναι πιθανό να ξεχάσαμε κάποια, είναι λογικό άλλωστε.

Προσθέστε εσείς στα σχόλια ότι νομίζετε.

Υ.Γ. Αααα, παραλίγο και θα το ξεχνούσαμε.

Ανάμεσα σε αυτά που αναφέραμε, το ΠΑΣΟΚ έκανε και κάποια ασήμαντα μωρέ όπως την αναγνώριση των αγωνιστών της αντίστασης, την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΕΠ, την ισότητα δύο φύλων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, την καθιέρωση του πολιτικού γάμου, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την κατάργηση της προίκας, το δικαίωμα ψήφου στα 18 και και και...