Λιποθύμησαν θεατές στο φεστιβάλ του Τορόντο από την αγριότητα της ταινίας (pics)

Gazzetta team
Λιποθύμησαν θεατές στο φεστιβάλ του Τορόντο από την αγριότητα της ταινίας (pics)
Με... φορείο χρειάστηκε να βγάλουν από την αίθουσα προβολής της ταινίας τους θεατές - Το φιλμ κέρδισε πρόσφατα το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI.

Με... φορείο χρειάστηκε να βγάλουν από την αίθουσα προβολής της ταινίας Raw στο Φεστιβάλ του Τορόντο αρκετούς θεατές, οι οποίοι λιποθύμισαν μην μπορώντας να αντέξουν τις σκληρές σκηνές της ταινίας τρόμου με θέμα τον κανιβαλισμό.

Σύμφωνα με τον Ryan Werner, επικεφαλής της εκστρατείας μάρκετινγκ της ταινίας στην καναδική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας εκλήθη ασθενοφόρο στον κινηματογράφο, επειδή αρκετά άτομα είχαν λιποθυμίσει από τον φόβο τους ή είχαν νιώσει έντονη ζαλάδα από την αηδία.

«Φαίνεται πως το φιλμ έπεσε "βαρύ" σε ορισμένους πελάτες», ανέφερε ο κ. Werner, συμπληρώνοντας ότι ανάλογη αντίδραση είχε ξαναδεί τελευταία φορά στην αρκετά ακραία (αλλά αριστουργηματική) ταινία «Αντίχριστος» του Lars von Trier.

Το Raw έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου μάλιστα κέρδισε και το Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI.

Πρόκειται για ένα γαλλικό φιλμ, σε σενάριο και σκηνοθεσία της νεαρής Julie Ducournau, που παρακολουθεί την εφιαλτική μετάβαση μιας χορτοφάγου φοιτήτριας στον κανιβαλισμό, μετά από τη συμμετοχή της σε μια σκληρή ιεροτελεστία «μύησης».

Λίγο πριν από την έναρξη της προβολής στον Καναδά, η σκηνοθέτιδα είχε δηλώσει στο IndieWire: «Θέλω να ακούσω το συγκεκριμένο κοινό να αντιδρά. Θέλω να δω τις σκηνές που θα τους αναστατώσουν. Είμαι πολύ περίεργη. Είναι σαν να με κρίνουν οι όμοιοί μου, επειδή και εγώ είμαι κολλημένη με τις ταινίες τρόμου».

Μάλλον τώρα έχει μια αρκετά καλή εικόνα, θα λέγαμε...

Πηγή: protothema.gr