Red Fang: «Ευγνώμονες που θα επισκεφθούμε ξανά την όμορφη Ελλάδα!»

Αλέξανδρος Καραλής
Red Fang: «Ευγνώμονες που θα επισκεφθούμε ξανά την όμορφη Ελλάδα!»
Λίγο πριν τη νέα επίσκεψή τους (4η; 5η; οι ίδιοι έχουν χάσει το μέτρημα) στη χώρα μας για μία ακόμη εμφάνιση, στο Desertfest Athens αυτή τη φορά, οι Red Fang μιλούν στο gazzetta.gr για την Ελλάδα, τη ζωή αλλά και το νέο τους δίσκο.

Οι Red Fang είναι μία από τις πλέον αγαπητές stoner/heavy rock μπάντες του ελληνικού κοινού και δεν είναι μυστικό. Μία 4άδα από το Πόρτλαντ των μακρινών Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που αγαπάει τη χώρα μας και φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να την επισκεφθεί, κάτι που φαίνεται από την 5η προγραμματισμένη εμφάνισή τους στην Ελλάδα, μέσα σε 5 χρόνια!

Τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη (07-08/10) θα εμφανιστούν στην Ιερά Οδό, μαζί με πολλές ακόμα ελληνικές και ξένες μπάντες του χώρου, ως επικεφαλής του φεστιβάλ «Desertfest» , που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στη χώρα μας.

Λίγο πριν μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ευρώπη, για την περιοδεία τους, ο μπασίστας και frontman της μπάντας, Aaron Beam, μίλησε στο gazzetta.gr για τη μπάντα, την Ελλάδα και το τι είναι αυτό που τους... τραβάει στα μέρη μας.

Καλησπέρα Aaron. Πες μας δυο λόγια για το τι είναι οι Red Fang και το πώς ξεκίνησαν.

«Γεια σας. Οι Red Fang είναι 4 φίλοι περίπου της ίδιας ηλικίας, με παρόμοια μουσικά γούστα και ίδιους στόχους μέσα στη μπάντα. Να περνάμε καλά, να φτιάχνουμε καλή μουσική και να ταξιδεύουμε σε όλον τον κόσμο για να παίζουμε αυτή τη μουσική στους ανθρώπους ανά την υφήλιο.»

Μετά από 11 χρόνια ύπαρξης του σχήματος, ποια είναι αυτά τα στοιχεία που σας κρατούν και τους 4 μαζί και «πεινασμένους» για περισσότερη μουσική;

«Η ζωή η ίδια! Καθημερινά οι άνθρωποι βιώνουμε χαρές, θριάμβους, λύπες και αποτυχίες που χρειάζεται να εκφραστούν με κάποιο τρόπο, προκειμένου να μην... εκραγούμε από την πίεση του να τα κρατάμε όλα αυτά τα συναισθήματα μέσα μας. Και δεν υπάρχει καλύτερη διέξοδος γι' αυτό από τη μουσική.»

Έχει χαθεί το μέτρημα! Ποια φορά είναι αυτή που έρχεστε την Ελλάδα;

«Ουάου! Υποθέτω πως είναι η 5η μας φορά; Ξέρω ακούγεται τρελό να μην γνωρίζω αλλά νομίζω ότι έχουμε έρθει άλλες 4 φορές. Θα χρειαστεί να συμβουλευτώ το ίντερνετ για να είμαι απολύτως σίγουρος.»

Τι είναι αυτό που «τραβάει» μια μπάντα από την Αμερική να έρχεται τόσο συχνά σε μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, που είναι πολύ μακριά από τις ΗΠΑ;

«Α ναι, τι δυστυχία να σε... τραβάνε τόσο δρόμο στην υπέροχη, ηλιόλουστη Ελλάδα! Καταλαβαίνω αυτό που με ρωτάς όμως. Στην περίπτωσή μας, είναι ένας συνδυασμός δυο πραγμάτων. Υπάρχει μουσικό κοινό στην Ελλάδα, που δείχνει ότι του αρέσει ακόμα να μας βλέπει να παίζουμε σε συναυλίες κι επίσης η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη και χαλαρωτική, που πάντα αξίζει ένα έξτρα ταξίδι με το αεροπλάνο εκεί!»

Ποια είναι η πιο όμορφη ανάμνηση που έχεις από τις επισκέψεις σου εδώ;

«Χμμμ... Δεν ξέρω αν μπορώ να διαλέξω μία! Την πρώτη φορά που παίξαμε στην Αθήνα, μαζί με τους The Ocean και τους Intronaut, ήμαστε στο An Club και ήταν η πρώτη μας φορά που περιοδεύαμε στην Ευρώπη. Όταν έφτασε η στιγμή να παίξουμε το Prehistoric Dog, το κοινό ξεκίνησε να τραγουδά. Δεν το πίστευα, είχα αιφνιδιαστεί! Μετά τη συναυλία χάθηκα περπατώντας προς την Ακρόπολη στη μέση της νύχτας μόνος μου. Τελικά βρήκα να δρόμο να επιστρέψω προφανώς. Αυτή ήταν μια αξέχαστη νύχτα!»

Ξεκινήσατε τις συναυλίες σας στην Ελλάδα ως μια σχεδόν άγνωστη μπάντα στο ελληνικό κοινό και τώρα έχετε φτάσει να είστε πρώτο όνομα στα φεστιβάλ που παίζετε εδώ. Είστε πλέον ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Πως κάνει αυτό το γεγονός έναν καλλιτέχνη από ένα τόσο μακρινό μέρος να νιώθει;

«Με κάνει να νιώθω απίστευτα ευγνώμων, τυχερός και χαρούμενος. Όταν ξεκίνησα να παίζω σ' αυτήν την μπάντα, ήμουν 32 ετών και είχε πάει σε περιοδεία μόνο μια φορά. Ένα ταξίδι μιας βδομάδας στη δυτική πλευρά της Αμερικής. Η ελπίδα μου ήταν μια μέρα να κάνω μία περιοδεία σε όλες τις ΗΠΑ. Δεν είχα όμως ποτέ φανταστεί ότι θα ήμουν σε θέση να πάω στην Ευρώπη να παίξω σε shows εκεί. Τώρα έχουμε ταξιδέψει σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Καναδά, Τουρκία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία... Είμαι ένας πραγματικά τυχερός άνθρωπος.»

Έχετε έναν καινούριο δίσκο που κυκλοφορεί σε λίγο καιρό (14 Οκτώβρη) με τον τίτλο «Only Ghosts». Είναι η 4η δισκογραφική σας δουλειά. Τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί σας από αυτόν το δίσκο;

«Ο δίσκος είναι ακόμη πιο "σκοτεινός" και ίσως πιο "σκληρός" από τους προηγούμενους τρεις. Δεν είναι ένας heavy metal δίσκος, αλλά είναι "σκληρός". Τα τραγούδια είναι πολύ περισσότερο ολοκληρωμένα και το μήνυμα είναι πολύ πιο άμεσο και ωμό. Αλλά είναι ακόμη ένας δίσκος σε ύφος Red Fang, αυτό μπορούν να το περιμένουν.»

Από που αντλείς έμπνευση προσωπικά όταν γράφεις μουσική;

«Προσωπικά με εμπνέει η καθημερινή μου ζωή. Όπως ανέφερα και πριν συμβαίνουν τόσα πολλά καθημερινά, ακόμα κι αν είναι μόνο στο μυαλό ή και αναμνήσεις. Υπάρχουν τόσα πολλά από τα οποία μπορεί να αντλήσει κανείς έμπνευση. Μουσικά ακούω πολύ Federation X, Helms Alee, Ty Segal, Big Business και πολλά ακόμα...»

Τι προσδοκίες έχεις από το Desertfest Athens 2016;

«Προσπαθώ να μην έχω προσδοκίες. Ελπίζω να παίξουμε καλά και το κοινό να είναι ενθουσιώδες και να μπορεί να νιώσει τι προσπαθούμε να τους "περάσουμε" μουσικά.»

Έχοντας έρθει τόσες φορές στη χώρα μας, τι έχεις να πεις για την ελληνική ροκ σκηνή;

«Είναι άγρια! Έχω δει μόνο κάνα δυο εγχώριες μπάντες, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά σχετικά με αυτό. Αλλά το κοινό είναι ενθουσιώδες και πολύ γνωστικό επίσης. Παίξαμε με τους Cancer Bats την τελευταία φορά, και κοιτάζοντας το κοινό, μπορούσες να πεις ότι πραγματικά γνωρίζουν τη μουσική.»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, τι μήνυμα έχεις να στείλεις στους Έλληνες οπαδούς σας;

«Απλά το κλασικό μήνυμα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή σας, που καθιστά δυνατό να έρχομαι ξανά και ξανά στην όμορφη χώρα σας!»

Οι λεπτομέρειες της συναυλίας:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
Red Fang, John Garcia, 1000mods, Torche, Black Rainbows, House of Broken Promises, Beggars, Sadhus, Automaton.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Colour Haze, Pentagram, My Sleeping Karma, Karma to Burn, Steak, Black Hat Bones, We.Own.The.Sky.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες line-up του 1ου DESERTFEST ATHENS.

Ενημέρωση για τα εισιτήρια

Κυκλοφορούν και μονοήμερα εισιτήρια για τις δύο ημέρες του φεστιβάλ στην τιμή των 35 ευρώ. Παράλληλα, συνεχίζεται η προπώληση των διήμερων εισιτηρίων.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προπώληση
Διήμερα εισιτήρια: 60 ευρώ (ως τις 31/8)

Μονοήμερα εισιτήρια: 35 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, Public, SevenSpots.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489
https://www.facebook.com/Desertfest-Athens-189161564797514/