Το "Game of Thrones" φέρνει έσοδα ρεκόρ στο Sky UK

Gazzetta team
Το "Game of Thrones" φέρνει έσοδα ρεκόρ στο Sky UK
To Game of Thrones δεν είναι μόνο μία από τις πιο προβαλλόμενες σειρές σε όλο τον κόσμο, είναι επίσης και μία από τις πιο προσοδοφόρες.

Για τις μικρές ιστορικές πόλεις της Ευρώπης, που επιλέγεται για τα γυρίσματα είναι σαν να κερδίσανε το λαχείο, για να μην αναφέρουμε τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, όπως τα extras και τα μέλη του καστ. Αλλά οι άνθρωποι που βλέπουν την μεγαλύτερη συνεισφορά της σειράς, είναι αυτοί που διαχειρίζονται τις εταιρείες όπως είναι το HBO.

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Sky UK αναφέρει ότι έχει αποκομίσει κέρδη ρεκόρ για το έτος 2016, παρά το γεγονός ότι το κανάλι έχασε το πολύτιμο ποδόσφαιρο του Champions League, το οποίο έχει πλέον μεταφερθεί στο αντίπαλο κανάλι BT. Το ρεκόρ αυτό έγινε χάρη στο Game of Thrones!

Σύμφωνα με το Μπέλφαστ Telegraph, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό 12% δηλαδή 1,6 $ δισεκατομμύρια στο σύνολο του έτους, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% σε 11,9 $ δισεκατομμύρια στη διάρκεια της περιόδου. Η οικονομική ώθηση ήταν πολύ μεγάλη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι μετοχές αυξήθηκαν 6% επί του δείκτη FTSE 100 Index. Μαζί με αυτά τα κέρδη, ήρθε η ανακοίνωση ότι οι συνδρομές αυξήθηκαν και πάλι, με 445.000 νέες εγγραφές πελατών για την υπηρεσία. Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι, κατά μέσο όρο ήταν συντονισμένοι σε κάθε επεισόδιο της 6ης σεζόν.

Πηγή: thestival.gr