Παιδιά-σκλάβοι στην Τουρκία φτιάχνουν τις στολές του ISIS (pics)

Gazzetta team
Παιδιά-σκλάβοι στην Τουρκία φτιάχνουν τις στολές του ISIS (pics)
Η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 9 χρόνια και δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες για να φτιάχνουν στολές που φοράνε οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Έχετε δει πως πλέον οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φορούν όλοι στολές σαν να είναι τακτικός στρατός; Αναρωτηθήκατε που κατασκευάζονται αυτές οι στολές; Που ράβονται; Και ποιος τις φτιάχνει;

Οι στολές αυτές που γεμίζουν με αίμα αθώων, είναι φτιαγμένες από τον ιδρώτα και το αίμα συχνά πυκνά, αθώων παιδιών που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 9 χρόνια. Το εργοστάσιο – κάτεργο που κατασκευάζονται βρίσκεται στην Τουρκία, στην Αντιόχεια.

Τα παιδάκια εργάζονται για ψίχουλα 12, 13 και 14 ώρες τη μέρα κάτω από άθλιες συνθήκες με τον βούρδουλα να πέφτει στο κορμί τους εάν κάνουν λάθος μια βελονιά. Είναι όλα τους προσφυγόπουλα από τη Συρία.

Το σχολείο το έχουν φυσικά ξεχάσει. Παίρνουν μεροκάματο 12 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο Αμπού Ζακούρ δηλώνει απροκάλυπτα πως «δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι ο πελάτης του, αρκεί να πέφτει το χρήμα»

Τα παιδιά μετρούν το ύφασμα, απλό η παραλλαγής, το κόβουν σε διάφορα νούμερα και το ράβουν. Τρυπούν τα δάχτυλα τους για 12 ευρώ για να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους. Η λέξη «σχολείο» είναι πλέον ξεχασμένη.

Μέσα σε ένα τέτοιο παράνομο εργοστάσιο κατάφερε να τρυπώσει δημοσιογράφος της mailonline που αποκάλυψε όλον αυτόν τον μεσαίωνα. Οι αρχές δεν είχαν μέχρι σήμερα κάτι χειροπιαστό για τη σχέση με το ISIS και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Ο ιδιοκτήτης εξηγεί πως οι παραγγελίες που δέχεται από τους τζιχαντιστές ποικίλουν. Είναι άλλη η στολή για τα εκπαιδευόμενα μέλη του ISIS, άλλη για τους μαχητές, άλλη για τους βομβιστές, άλλη για τους εκτελεστές.

Πηγή: topontiki.gr