Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο έστειλε ο Μανώλης Γλέζος

Gazzetta team
Εξώδικο σε Τσίπρα και Τσακαλώτο έστειλε ο Μανώλης Γλέζος
Το εξώδικο αναφέρεται στη «μη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση».

Εξώδικο μέσω του οποίου υπογραμμίζονται παρατυπίες, αλλά και σημειώνονται προειδοποιήσεις για πιθανές ευθύνες από την πώληση του Ελληνικού επιδόθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την πρωτοβουλία πήραν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, η πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη, συνδικαλιστές και προσωπικότητες της πολιτικής ζωής του τόπου, μεταξύ των οποίων η Ελένη Πορτάλιου, οι Δημήτρης Μπελαντής και Βασίλης Ασημακόπουλος (μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ), ο Μάριος Κρητικός (αντιπρόεδρος ΓΣ της ΑΔΕΔΥ) κ.α.

Οι υπογράφοντες το εξώδικο επικαλούνται μια σειρά ανοιχτά και ζητήματα για την πώληση του Ελληνικού στη Lamda Development. Το εξώδικο επιδόθηκε σήμερα, ενόψει της κύρωσης της μεταβίβασης στη Βουλή, για την οποία και εκτιμούν ότι ενέχει σοβαρά προβλήματα παρανομιών, που επιφέρουν αστικές και ποινικές ευθύνες στη βάση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του εξωδίκου: «Παράνομη, επιβλαβής για το Ελληνικό Δημόσιο και χωρίς κανένα πραγματικό δημοσιονομικό όφελος η υπογραφή από την κυβέρνηση Μνημονίου Κατανόησης για την παραχώρηση του Ελληνικού στην εταιρεία Hellinikon Global ISA, με εγγυητή την Lamda Development, και η ψήφιση της σχετικής σύμβασης από τη Βουλή. Η έγκριση της σύμβασης από την Κυβέρνηση και τη Βουλή εκθέτει το Ελληνικό κράτος σε πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση μη ικανοποίησης κάποιας εκ των εννέα αναβλητικών αιρέσεων που διέπουν την σύμβαση, εκ των οποίων οι τρεις αφορούν δικαστικές αποφάσεις».

Πηγή: www.lifo.gr