Anthea's: Ο επίγειος παράδεισος στο σπίτι σας! (vid&pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Anthea's: Ο επίγειος παράδεισος στο σπίτι σας! (vid&pics)
Τι είναι παράδεισος; Δύσκολη η απάντηση. Εύκολο όμως να φανταστείς το πως θα ήθελες να είναι. Κι η Anthea's σου... ξεκλειδώνει τη φαντασία. Μία οικογενειακή επιχείρηση με βάση τη Τζια που σου μαθαίνει να ζεις βιολογικά, μακριά από το στρες!

Ο κορυφαίος συγγραφέας μας, Νίκος Καζαντζάκης είπε: «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Έτσι και έκαναν 4 άνθρωποι της​ ​πόλης και άλλαξαν τις​ ζωές​ τους​​ δημιουργώντας τον δικό τους επίγειο παράδεισο στο δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων, την Κέα, ή αλλιώς Τζιά.

Η Καλλιόπη, η Βερούσκα, ο Όθωνας και ο Νικόλας δημιούργησαν την Anthea’s , μια εταιρεία με Ελληνικά αγνά προϊόντα που πέρα από το παραγωγικό κομμάτι αποτελεί ένα τρόπο ζωής, ένα μέσο έμπνευσης!

«Στόχος μας είναι πέρα από τον προώθηση των αγνών ελληνικών προϊόντων να εξαπλώσουμε την ιδέα της σωστής διατροφής και της ευεξίας! Να προάγουμε έναν θετικό τρόπο σκέψης απέναντι στην ζωή και να προβάλουμε παράλληλα τις ομορφιές της Ελλάδας και της Κέας», εξηγεί στο gazzetta Plus η Βερούσκα Γεωργαντή, δίνοντάς μας να καταλάβουμε την ταυτότητα και το όραμα της Anthea's.

Η Άνθεια, η αλλιώς άνθηση ή λουλούδι, ήταν ένα από τα πολλά προσωνύμια της βασίλισσας των Θεών, της Θεάς Ήρας. Η Θεά της οικογένειας, της γονιμότητας και της ευφορίας. Δεν μπορούσε λοιπόν να έχει πάρει άλλο όνομα η εν λόγω έμπνευση. Μια οικογένεια, αποτραβιέται από τους εξαντλητικούς και επίπονους ρυθμούς της πρωτεύουσας για να παράγει και να προάγει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων όσα καλά και αγνά παράγει η ελληνική γη.

Γιατί επιλέχθηκε η Τζιά για βάση;

«Η Τζιά είναι ένα νησί που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα με καθαρά χώματα και υδροφόρο ορίζοντα! Το έδαφος και τα νερά έχουν εξεταστεί προσεκτικά, είναι ελευθέρα από χημικά κατάλοιπα, και δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης για τις καλλιέργειες μας. Στην προσπάθεια μας, αυτό αποτελεί απαράβατο κανόνα για κάθε τι που καλλιεργούμε!»

Μιλώντας για καλλιέργεια, ποια είναι τα προϊόντα για τα οποία είστε περήφανοι;

«Το μέλι μας είναι αναμφισβή​τη​τα στην κορυφή της πυραμίδας μας! Ένα μέλι άριστης ποιότητας και θρεπτικής αξίας, με μαγικό άρωμα θυμαριού που παράγεται με απόλυτο σεβασμό και αγάπη στο πλούσιο οικοσύστημα της Τζιά και στους εποχιακούς κύκλους της φύσης. Το συλλέγουμε από τα μελίσσια μας χωρίς την χρήση φαρμάκων ή βλαβερών ουσιών. Στην συνέχεια με άθερμη επεξεργασία, το μέλι εξάγεται και τυποποιείται στην σύγχρονη μελισσοκομική μας μονάδα στον Μυλοπόταμο (πιστοποιημένη με ISO) , εφαρμόζοντας τους αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Επενδύουμε με άλλα λόγια στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των προϊόντων μας. Επίσης δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το αγαπημένο μας Βee Εlixir. Ενα εξαιρετικό προϊόν που αποτελείται από μέλι 50%, γύρη 46%, πρόπολη 0,5% και βασιλικό πολτό 3,5%.

Είναι μια 100% φυσική υπέρ-τροφή ιδιαίτερα ευεργετική για την διατήρηση ενός δυνατού ανοσοποιητικού συστήματος και της καλής υγείας του οργανισμού μας, αφού τον εμπλουτίζει με αμινοξέα, ένζυμα, μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Από τα μελίσσια μας, επίσης παράγουμε υπέροχα φυσικά μελλισοκέρια που πραγματικά μυρίζουν μέλι και φυσικές κεραλοιφές με βαλσαμέλαιο! Τα φραγκόσυκα και τα αμύγδαλα μας μας είναι κάτι ακόμα για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι!Το φραγκόσυκο είναι ένα μαγικό φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες, ανόργανα μέταλλα που αποτελεί το φάρμακο της φύσης για τον Διαβήτη τύπου 2, αφού περιέχει μία πηκτίνη που εμποδίζει το έντερο να απορροφά σάκχαρα και βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης, ενώ τα αμύγδαλα μας είναι διαφορετικά απ' αυτά που ξέρετε. Ξεχωρίζουν για την γλυκιά τους γεύση και γίνονται ανάρπαστα!

Φυσικά, η Anthea's δεν μένει εκεί. Ανοίγοντας το βαζάκι με το φυσικό αλάτι Κυθήρων, νιώθεις πως βρέχεις το πρόσωπό σου στην ελληνική θάλασσα. Το αγνό ​σπαθόλαδο​ από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και άνθη σπαθόχορτου που φυτρώνουν στα κτήματα της Anthea’s είναι επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν! Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι Σπαρτιάτες χρησιμοποιούσαν το σπαθόλαδο μετά τις μάχες τους για να επουλώσουν τις πληγές τους!

Η Anthea's, ωστόσο, δεν στέκεται μόνο στον... δικό της, υπέροχο κόσμο. Οι άνθρωποι της ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που αξίζει πρέπει να το αναδείξεις. Γι αυτό και αναζητούν συνεχώς συνεργασίες με άλλους Έλληνες παραγωγούς, που μοιράζονται την​ ίδια​ αξία ποιότητας και αγάπης για το φυσικό προϊόν. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι φακές και τα ρεβίθια από τον Θεσσαλικό κάμπο, καθώς και τα φιστίκια Αιγίνης της Anthea’s!

«Ψάχνουμε συνέχεια​ για επιτυχημένες συνεργασίες. Οι παραγωγοί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, διότι μόνο έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη επιτυχία στην εξαγωγή των προϊόντων μας στο εξωτερικό», τονίζεται στο gazzetta Plus από την Βερούσκα

Εσείς, έχετε ξεκινήσει να... περνάτε τα σύνορα;

«Ναι, αν και βρισκόμαστε μόλις στο δεύτερο έτος λειτουργίας μας, έχουμε ήδη ξεκινήσει την εξαγωγή των προϊόντων μας σε χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά και περηφάνια! Στόχος μας για το 2016 είναι τα προϊόντα μας να είναι «ταξιδέψουν» σε ακόμα περισσότερες χώρες!»

Στην Ελλάδα που μπορούμε να σας βρούμε;

«Προς το παρόν ο κύριος τρόπος που προμηθεύουμε τους πελάτες μας γίνεται κατόπιν επικοινωνίας ​με​ τηλέφωνο​ και email μέσα από το site μας​. Το καλοκαίρι τα προϊόντα μας είναι διαθέσιμα και σε διάφορα ελληνικά νησιά, ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συνεργασία με επιλεγμένα delicatessen ​και μαγαζιά με φυσικά προϊόντα ​στην Αττική!»

Μέσω των προϊόντων σας, βλέπουμε ότι διαφημίζετε και το Νησί της Κέας.

«Σε όλα μας τα προϊόντα που παράγουμε στην Κέα, αναφέρεται ξεκάθαρα στις συσκευασίες μας το λεκτικό “from the island of Kea”. Επίσης, μέσω των social media​ και του site μας, ​τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικ​ά​ εργαλε​ία​ για την δουλειά​ μας, δεν προωθούμε μόνο τα προϊόντα, τα χωράφια και τα μελίσσια μας. Υπάρχουν πάρα πολλές φωτογραφίες και videos που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Κέας​,​ αλλά και του τόπου μας γενικότερα, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν άπαντες εντός και εκτός Ελλάδας!».

Η Anthea's, αν και βρίσκεται μόλις στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας της έχει φροντίσει να δείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο. Κανείς δεν πρέπει να γυρίζει την πλάτη του σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και στα ζωάκια, τα οποία συχνά γίνονται μάρτυρες βάναυσων και άκαρδων συμπεριφορών.

«Η Anthea's έδωσε​ πρόσφατα το «παρών» στο φιλανθρωπικό μπαζάρ του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ (και του ELPIDA YOUTH), που φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδάκια που δίνουν την δική τους καθημερινή μάχη με τον καρκίνο αλλά και στο μπαζάρ​ που διοργάνωσαν ​​ "Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου", μιας ομάδας εθελοντών που κάνει πραγματικά μεγάλο έργο για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής του Ασπροπύργου. Κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη οφείλει να συνεισφέρει κατά το μέτρο του δυνατού στην κοινωνία, στις ευπαθείς ομάδες αλλά και στα αδέσποτα ζώα. Για εμάς αυτό είναι τρόπος ζωής και όσο μεγαλώνουμε σαν εταιρεία τόσο περισσότερο θα προσπαθούμε να βοηθάμε γύρω μας, το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές», το μήνυμα που περνάει η Anthea's..

Τυποποιητήριο ... παράδειγμα προς μίμηση!

Στις εγκαταστάσεις της Anthea’s στον Μυλοπόταμο της Κέας, λειτουργεί και το υπερσύγχρονο τυποποιητήριο μελιού. Οι πρότυπες εγκαταστάσεις διασφαλίζουν την διαδικασία της μελιτοεξαγωγής, αποθήκευσης και τυποποίησης των μελισσοκομικών προϊόντων μας σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία ενώ εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000.

Γι αυτό είναι πολύ περήφανοι στην Anthea's. Όπως θα διαπιστώσετε πολύ καλά κάνουν!

Anthea's με... ISO (αγάπης)

ΙSO 22000:2005. ‘Ενα διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται σε όλους τους οργανισμούς που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Εδώ, όμως, μιλάμε για κάτι παραπάνω από μια σημαντική πιστοποίηση σε μια εταιρία για την ποιότητα των εγκαταστάσεων της. Αποτελεί και το επιστέγασμα της αγάπης κάποιων ανθρώπων για τη φύση και την εξύψωση της αξίας για αγνή παραγωγή. «From earth to you» (από τη γη σε σένα), όπως λέει και το μήνυμα που που έχει η Anthea's κάτω από το λογότυπό της σε όλα της προϊόντα της.

Το εν λόγω ISO, αποτελεί και το εισιτήριο για να ταξιδέψει η Anthea's σ' όλο τον κόσμο σταδιακά. Ένα εισιτήριο το οποίο φροντίζουν η Καλλιόπη, η Βερούσκα, ο Όθων κι ο Νικόλας να το... υποστηρίζουν καθημερινά, με τον κόπο αλλά κυρίως την φροντίδα τους στους... καρπούς που εκείνοι έσπειραν για να απολαμβάνουμε όλοι μαζί.

Ταξίδι στον... παράδεισο

Σας γράψαμε στην αρχή του κειμένου, ότι η Anthea's πρεσβεύει έναν πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο ζωής! Ακολουθώντας την στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram, το σίγουρο είναι ότι και παγιδευμένος στην αφόρητη κίνηση του κέντρου να είστε θα... δραπετεύσετε.

Χρώματα και αρώματα ξεπηδούν μέσα από τον φακό της Anthea’s. Εκεί που η ελληνική φύση... οργιάζει με τα νερά, τα χώματα, τα λουλούδια και τους καρπούς της.

Η Anthea’s κάθε μέρα ανθίζει, και φέρνει τα «άνθη» της στην αγκαλιά σας. Αγκαλιάστε τα και γίνετε και εσείς ενεργό κομμάτι ενός κόσμου- “Anthea’s World”-​ ​που είναι γεμάτος από την θετική ενέργεια και την αρμονία της φύσης!