Δημοσκόπηση: Κλείνει την ψαλίδα η ΝΔ

Gazzetta team
Δημοσκόπηση: Κλείνει την ψαλίδα η ΝΔ
Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ, εντός ο Βασίλης Λεβέντης - Δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν ότι ήταν λάθος η πολιτική διαπραγμάτευσης του Τσίπρα - Κατακρεμνίζεται η δημοτικότητά του - Στον.. πάτο οι αξιολογήσεις για Παιδεία, Υγεία και Μεταναστευτικό


Κλείνει η ψαλίδα ακόμη και της δημοτικότητας μεταξύ του Αλέξη τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.



Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται μόλις 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού το 29,5% πιστεύει πως είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 26%.

Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών
Αλέξης Τσίπρας 29,5%
Μεϊμαράκης 26%
Θεοδωράκης 21%
Γεννημαράκης 17,5%
Κουτσούμπας 14,5%
Λαφαζάνης 11,5%

Αξίζει να σημειωθεί πως αναλύοντας τη διαχρονική εξέλιξη της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, τα ποσοστά του κ. Τσίπρα κατακρεμνίζονται αφού το Μάρτιο συγκέντρωνε 70%, ύστερα έπεσε το 50% (έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), για να φτάσει σήμερα να συγκεντρώνει μόλις 29,5%. Αντίθετα τα ποσοστά του κ. Σαμαρά το Μάρτιο (13%), κατάφερε σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης να τα διπλασιάσει (26%).

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων και τη γενικότερη παρουσία της Πρόεδρου της Βουλής, με το 66,5% των ερωτηθέντων να έχουν αρνητική γνώμη, από 47% αρνητικής γνώμης που είχε συγκεντρώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Απρίλιο.

Αξιολόγηση κυβερνητικού έργου
Αξίζει να σημειωθεί πως ένας στους δύο Ελληνες βαθμολογούν με μισή μονάδα (στις 10) το κυβερνητικό έργο σε σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική που ακολούθησε όλο αυτό το διάστημα. Με 3,1% κατά μέσο βαθμολόγησαν και το πολιτικό έργο στον τομέα της Παιδείας. Στο 3% εκφράστηκε η αποδοκιμασία για την Υγεία.

Όσον αφορά στο κρισιμότερο ερώτημα, την πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις μονάδες απόσταση έχει η Νέα Δγημοκρατία για το προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 25%, η ΝΔ 22%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 6%, το ΚΚΕ ^%, οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής με 2%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, ο Λαφαζάνης με τη λαϊκή Ενότητα 5%, ενώ και ο Βασίλης Λεβέντης φαίνεταιο πως εξασφαλίζει την είσοδό του στη Βουλή με 4,5%.

Εκτίμηση πρόθεσης
ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 22%
ΧΑ 5,5%
Το Ποτάμι 6%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 2%
ΠΑΣΟΚ 4,5%
Λαϊκή Ενότητα 5%
Ένωση Κεντρώων 4,5%
Άλλο 5%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ 14,5%

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου σε δείγμα 1.100 ατόμων, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον Σκάι.

Πηγή: protothema.gr