Δεύτερο κρούσμα Έμπολα

Gazzetta team
Δεύτερο κρούσμα Έμπολα
Όπως και το πρώτο κρούσμα, ο δεύτερος νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian και είχε φροντίσει τον Τόμας Ντάνκαν, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα εκτός Δυτικής Αφρικής.

Και δεύτερος νοσηλευτής βρέθηκε θετικός στο ιό Έμπολα στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η υπηρεσία υγείας της πολιτείας.

Όπως και το πρώτο κρούσμα, ο δεύτερος νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian και είχε φροντίσει τον Τόμας Ντάνκαν, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα εκτός Δυτικής Αφρικής, ο οποίος κατάληξε στις αρχές Οκτωβρίου μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Ο ασθενής ανέφερε πυρετό χθες Τρίτη και «τέθηκε αμέσως σε απομόνωση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του ή για τα στοιχεία ταυτότητάς του, ούτε καν αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Χθες Τρίτη, οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως παρακολουθούν 76 νοσηλευτές που ήλθαν έστω και σε ελάχιστη επαφή με τον Ντάνκαν, χωρίς να είναι ακόμα γνωστό αν το νέο κρούσμα συγκαταλεγόταν σε αυτές τις 76 περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, «καλά» εξελίσσεται η υγεία της πρώτης νοσοκόμας που προσβλήθηκε από Έμπολα στο Τέξας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το νοσοκομείο Texas Health Presbyterian.

Τα θύματα της φονικής επιδημίας Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική, ανέρχονται πλέον σε 4.447, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που εξέδωσε σήμερα Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει εντατικοποίηση των προσπαθειών περιορισμού της επιδημίας τα νέα κρούσματα ενδέχεται να αυξάνονται σε 10.000 ανά εβδομάδα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Κατά τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, τα κρούσματα αυξάνονται κατά 1.000 ανά εβδομάδα.

Πηγή: skai.gr