Έξι διάσημες φιγούρες της ιστορίας που ξεγέλασαν τον θάνατο πολλές φορές (pics)

Gazzetta team
Έξι διάσημες φιγούρες της ιστορίας που ξεγέλασαν τον θάνατο πολλές φορές (pics)
Υπήρξαν κάποιοι εξαιρετικοί άνθρωποι που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία, όμως τα επιτεύγματα μερικών από αυτούς επισκιάστηκαν από την απροθυμία τους να πεθάνουν. Προφανώς και θα σας φαίνεται περίεργο αυτό που διαβάζετε, όμως μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα.

Θυμάστε που ο Σαντάμ Χουσεΐν κατάφερε να επιβιώσει σε μία μικροσκοπική τρύπα κάπου στην έρημο; Παρακάτω θα διαβάσετε ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον θάνατο πολλές φορές...

Αχμέτ Ζόγου

Ο Αχμέτ Ζόγου ήταν Αλβανός πολιτικός και στρατιωτικός που αργότερα αυτοανακηρύχθηκε βασιλιάς της Αλβανίας και κατέχει ένα διαφορετικό ρεκόρ, καθώς κατά τη διάρκεια της ζωής του, προσπάθησαν 50 φορές να τον δολοφονήσουν. Μάλιστα ένας από τους δολοφόνους του τον είχε πυροβολήσει δύο φορές από πολύ κοντινή απόσταση, χωρίς να πάθει κάτι. Ο Ζόγου πέθανε από φυσιολογικά αίτια το 1961.

Γκριγκόρι Ρασπούτιν

Ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν ήταν Ρώσος ιερέας και μυστικιστής, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας.

Υπήρχε φήμη ότι είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του τσάρου. Μάλιστα, μία ομάδα Ρώσων ευγενών προσπάθησε να τον δολοφονήσει ρίχνοντας δηλητήριο στο κρασί και το κέικ του, κάτι που όμως δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς συνέχισε να τρώει ανενόχλητος αρκετό κέικ μέχρι που ένας από τους ευγενείς τον πυροβόλησε στην πλάτη.

Ενώ νόμιζαν πως ήταν νεκρός, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε και έπιασε από τον λαιμό έναν από τους ευγενείς για τον πνίξει. Τελικά τον πυροβόλησαν άλλες τρεις φορές, τον τύλιξαν σε μία κουβέρτα και τον πέταξαν σε ένα ποτάμι. Περιέργως, μετά από όλα αυτά, τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι πέθανε από υπερθερμία.

Φερδινάνδος Μαγγελάνος

O Φερδινάνδος Μαγγελάνος ήταν Πορτογάλος θαλασσοπόρος του οποίου το όνομα στη γλώσσα της πατρίδας του προφερόταν Μαγαλιάϊς ενώ ισπανικά Magallanes και γαλλικά Magellan, αντίστοιχα.

Ο διάσημος εξερευνητής διατάχθηκε να σκοτώσει έναν εχθρό στις Φιλιππίνες. Δυστυχώς, όταν το πλήρωμά του έφτασε στην ακτή, ο εχθρός ήταν εκεί και τον περίμενε. Ο εχθρός πυροβόλησε τον Μαγγελάνο με ένα δηλητηριασμένο βέλος και τον μαχαίρωσε με ένα δόρυ φτιαγμένο από μπαμπού. Παρόλα αυτά εκείνος συνέχισε να μάχεται. Οταν πλέον δεν μπορούσε να σηκώσει το δόρυ του, οι εχθροί τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο Μαγγελάνος έμεινε ζωντανός μέχρι που βεβαιώθηκε ότι όλα τα μέλη του πληρώματός του ήταν ασφαλή και είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο. Μόλις σιγουρεύτηκε, άφησε την τελευταία του πνοή.

Εντουαρντ Τιτς

Ο Εντουαρντ Τιτς (όπως ήταν το πραγματικό όνομα του πειρατή Μαυρογένη) γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1680 σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία ήταν ιδιαίτερα ικανός στη μάχη και πολύ τρομακτικός στην όψη.

Ο διαβόητος πειρατής άφησε την τελευταία του πνοή, αφού πρώτα τον μαχαίρωσαν και τον πυροβόλησαν 20 φορές.

Πάμπλο Εσκομπάρ

Ο Πάμπλο Εμίλιο Εσκομπάρ, ήταν Κολομβιανός εγκληματίας και ηγετική μορφή του Μεντελίν Καρτέλ. Αναφέρεται συχνά ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» και υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους εγκληματίες στην ιστορία.

Μία ειδική ομάδα κρούσης είχε αναλάβει να τον εντοπίσει. Η ομάδα, η οποία αποτελείτο από έξι μέλη, επιδόθηκε σε ένα ανελέητο κυνηγητό και έπειτα από βροχή σφαιρών που είχε ρίξει εναντίον του Πάμπλο Εσκομπάρ αλλά δεν μπόρεσαν να τον πετύχουν. Τελικά, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Σαρλ ντε Γκωλ

Ο Σαρλ ντε Γκωλ, ήταν Γάλλος στρατηγός και πολιτικός. Μεταξύ του 1944 και του 1946, μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας από τη γερμανική κατοχή, ήταν επικεφαλής της γαλλικής προσωρινής κυβέρνησης.

Ο αρχηγός του γαλλικού κινήματος θα μπορούσε άνετα να συναγωνιστεί τον Αχμέτ Ζόγου, καθώς κατά τη διάρκεια της ζωής του προσπάθησαν 31 φορές να τον δολοφονήσουν. Τελικά πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Πηγή: iefimerida.gr