Επαναπροσλαμβάνονται 600 διοικητικοί υπάλληλοι

Gazzetta team
Επαναπροσλαμβάνονται 600 διοικητικοί υπάλληλοι
Δυο ώρες είχε διάρκεια η έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τους δυο άνδρες να δίνουν τελικά την "Σολομώντεια" λύση στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφυγε από το Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά μετά τις 20:00 το βράδυ χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αλλά δεν ήταν γιατί υπήρξε διαφωνία αλλά... συμφωνία!

Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη με την οποία ανακοίνωνε την προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων. Έγινε δεκτή δηλαδή η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία στήριξε εξ αρχής ο Αντώνης Σαμαράς. Ωστόσο, αφήνεται κι ένα παράθυρο να... περάσει και η θέση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Όπως συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
Παράλληλα, όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Κι εδώ ακριβώς είναι που αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή ΚΑΙ η πρόταση του υπουργού Παιδείας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι που θα επανατοποθετηθούν δε μπορούν να υπερβαίνουν σε κάθε περίπτωση τους 600. Αντίθετα, ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριζε ότι μπορούν να επανατοποθετηθούν 885.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να αναζητήσουν εναλλακτική λύση. Μια λύση που φαίνεται πως βρέθηκε, πριν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ α τετ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καλέσει και το πρωί της Δευτέρας σε σύσκεψη όλα τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Πηγή: newsit.gr