Η αστυνομία ψάχνει τον υιό Μπαλτάκου

Gazzetta team
Η αστυνομία ψάχνει τον υιό Μπαλτάκου
Ποιος είναι ο νεαρός που επιτέθηκε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αστυνομικοί αναζητούν τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρη, ο οποίος χθες εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και επιτέθηκε σε βουλευτές, για σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε περίπτωση που εντοπισθεί, ο Δημήτρης Μπαλτάκος θα συλληφθεί από την ΕΛΑΣ και θα παραδοθεί στο Ναυτοδικείο (είναι βατραχάνθρωπος του Λιμενικού) ενώ έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του, ώστε αν εμφανιστεί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το προφίλ του υιού Μπαλτάκου

Φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού (ο πατέρας του ήταν και σύμβουλος της ΚΑΕ) και διορισμένος στο Λιμενικό με τρόπο που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο παρελθόν, είναι ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, ο οποίος εισέβαλε χθες στο γραφείο της Χ.Α. στη Βουλή, βρίζοντας και χτυπώντας τους βουλευτές της οργάνωσης.

O Δημήτρης Γεώργιος Μπαλτάκος, τον οποίο έχει βαφτίσει ο Πάνος Καμμένος, χθες, εκτός εαυτού, έβρισε και επιτέθηκε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο νεαρός που είναι πτυχιούχος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής, είχε όνειρο να γίνει βατραχάνθρωπος. Αυτό έγινε πραγματικότητα πριν από περίπου έξι μήνες, όταν αποφοίτησε από το «σχολείο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Ωστόσο, όπως γράφουν Τα Νέα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος εντάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα, χωρίς να έχει καταφέρει στον γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη σημαιοφόρων να περάσει τη βάση στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου, σύμφωνα με καταγγελίες. Μετά την αποφοίτησή του από τη σχολή των δοκίμων σημαιοφόρων, ο Μπαλτάκος, τοποθετήθηκε στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, κατά παράκαμψη της υποχρέωσης τριετούς παραμονής στην παραμεθόριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πατέρας και γιος Μπαλτάκος έχουν κοινό σημείο αναφοράς τον Παναθηναϊκό: ο πρώτος είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος της ομάδας, ενώ ο γιος είναι μεταξύ των πλέον φανατικών οπαδών –δίνει το «παρών» στους «σκληρούς» της Θύρας 13.

Μάλιστα, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, ο Δημήτρης Μπαλτάκος συχνάζει σε στέκια οπαδών του Παναθηναϊκού στους Αμπελοκήπους. Παράλληλα, ασχολείται με πολεμικές τέχνες και ιδιαίτερα με το kick boxing.

πηγή: protothema.gr