Μαξίμου: Ο Μπαλτάκος έκανε προσωπικό παιχνίδι

Gazzetta team
Μαξίμου: Ο Μπαλτάκος έκανε προσωπικό παιχνίδι
«Αυτονομήθηκε και έκανε προσωπική πολιτική», λένε για τον τέως γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου συνεργάτες του Α.Σαμαρά.

Σημειώνουν ότι «η ουσία της υπόθεσης, η σύλληψη βουλευτών της Χ.Α για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες είναι δεμένη και δεν αλλάζει από τις απόψεις Κασιδιάρη-Μπαλτάκου».

«Δεν γνωρίζω το θέμα αλλά αν έτσι είναι ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς όταν ενημερώθηκε για το βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Κασιδιάρης. Η απόλυτη αποδοκιμασία του κ. Σαμαρά για τον μέχρι πρότινος σύμβουλό του επισημοποίησε την απομάκρυνση του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου πνέει μένεα εναντίον του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι:

-ο κ. Μπαλτάκος κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και έκανε προσωπική πολιτική εν αγνοία και σε βάρος του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύθηκε.

-Σημειώνουν δε ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου δεν είχε καμία δουλειά να συνομιλεί στο γραφείο του με υπό δίωξη στελέχη της Χρυσής Αυγής.

- Πρόσθεταν ότι η ουσία της υπόθεσης, η σύλληψη και η παραπομπή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες είναι δεμένη και δεν αλλάζει από τις απόψεις του κ. Κασιδιάρη και του κ. Μπαλτάκου -είτε ισχύει ότι τις εξέφρασε κατόπιν πίεσης είτε συμπεριφερόταν σαν πολιτικός υπερασπιστής τους.

-Το βίντεο άλλωστε τραβήχτηκε τον Οκτώβριο, έκτοτε ο φάκελλος εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής εμπλουτίστηκε και στοιχειοθετήθηκε περαιτέρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς δεν θέλησε καν να δει τον κ. Μπαλτάκο και του διεμήνυσε να υποβάλλει πάραυτα την παραίτησή του ενώ ήταν στα κομματικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Εν κατακλείδι φυσικά ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμία σχέση με τις απόψεις του κ. Μπαλτάκου -άλλωστε ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που επεδίωξε το “ξερίζωμα” του φασιστικού φαινομένου - ωστόσο έχει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη αφού είχε τον είχε διορίσει στην θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Πηγή: protothema.gr