Γιατί ο Γιωτόπουλος έχει κόντρα με τον Ξηρό, oι μπουνιές στον Κορυδαλλό

Gazzetta team
Γιατί ο Γιωτόπουλος έχει κόντρα με τον Ξηρό, oι μπουνιές στον Κορυδαλλό
Εδώ και καιρό φαίνεται πως έχει «ραγίσει» το γυαλί στις σχέσεις των μελών της 17 Νοέμβρη, με μια μεγάλη κόντρα να μαίνεται μεταξύ των Χριστόδουλου Ξηρού και Δημήτρη Κουφοντίνα με τους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και Βασίλη Τζωρτζάτο.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι κόντρες ξεκίνησαν στην αρχή των συλλήψεων των μελών της 17Ν, όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδωσε στον Γιωτόπουλο τον τραυματισμό του αδερφού του Σάββα. Μάλιστα ο Ξηρός όταν είχε συλληφθεί αναγνώρισε τον Γιωτόπουλο, άσχετα εάν μετά άλλαξε στάση. Εκτοτε, υπάρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο Γιωτόπουλος, κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του για την στάση που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα και για γεγονός ότι μίλησαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ουσιαστική ρήξη μεταξύ τους.

Σε πόσες ομάδες έχει «σπάσει» η 17Ν

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, η 17 Νοέμβρη έχει σπάσει σε τρεις ομάδες: Την ομάδα Κουφοντίνα στην οποία ανήκουν οι αδερφοί Ξηροί, στην ομάδα Γιωτόπουλου στην οποία ανήκει ο Βασίλης Τζωρτζάτος, επιστήθιος φίλος του αρχηγού της 17Ν και η τρίτη ομάδα η οποία δεν ακολουθεί κανένα από τα δύο ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Σε αυτήν την ομάδα, εντάσσονται στελέχη όπως ο Πάτροκλος Τσελέντης.

Το επεισόδιο στον Κορυδαλλό

Οι διαφορές μεταξύ της αποκαλούμενης ομάδας Κουφοντίνα και εκείνης του Γιωτόπουλου, κλιμακώθηκαν στις φυλακές όταν αντάλλαξαν ύβρεις και συνεπλάκησαν. Για το σκληρό επεισόδιο το 2009 ανάμεσα τους όπου ο Χριστόδουλος Ξηρός γρονθοκόπησε τον Γιωτόπουλο, η zougla.gr παραθέτει τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων:

Κατάθεση του σωφρονιστικού υπαλλήλου Νικολακάκη Ιωάννη

«Ξαφνικά και περί την ώρα 10:20, ακούω φωνές από τον προαύλιο χώρο του παραρτήματος (εννοεί της 17 Νοέμβρη). Αμέσως κατευθύνθηκα προς τον χώρο αυτό, όπου είδα την εν εξελίξει συμπλοκή των κρατουμένων Κουφοντίνα Δημήτριου και Γιωτόπουλου Αλέξανδρου μεταξύ των οποίων υπήρξε έντονη λογομαχία και άσκηση σωματικής βίας. Ο συνάδελφός μου Χόντος Αθανάσιος, τοποθέτης Α θέσης, προσπαθούσε, συγκρατώντας τον Κουφοντίνα, να τον απομακρύνει από τη συμπλοκή. Εγώ κρατούσα τον Γιωτότοπουλο Αλέξανδρο, προσπαθώντας να τον τραβήξω προς τη φυσούνα του προαυλίου που οδηγεί στη Β Θέση. Είδα τον Κουφοντίνα να εκσφενδονίζει προς το μέρος μας ό,τι έβρισκε μπροστά του (τραπέζι, καρέκλες, ραδιόφωνο) με κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο του συναδέλφου μου, Αθανασίου Χόντου, που, προσπαθώντας μπροστά μου να τον συγκρατήσει όσο και εμού, ξαφνικά εμφανίζεται ο Χριστόδουλός Ξηρός και επιτίθεται με γροθιές προς τον Γιωτόπουλο Αλέξανδρο. Στην προσπάθειά μας με τον συνάδελφο να τους χωρίσουμε τραβώντας τους, ο Χριστόδουλος Ξηρός έπεσε κάτω και κρατούσε με τα χέρια του το πόδι του Γιωτόπουλου Αλέξανδρου, δαγκώνοντας το μάλιστα.»

Για το ίδιο επεισόδιο καταθέτει και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Χόντος Αθανάσιος:

«Ήμουν τοποθέτης στην Α θέση. Ήμουν στο προαύλιο. Ήταν έξω και οι κρατούμενοι Τζωρτζάτος Βασίλειος και Γιωτόπουλος Αλέξανδρος. Εγώ ήμουν σε απόσταση 7-8 μέτρων από αυτούς. Εκείνη τη στιγμή, βγήκε ο κρατούμενος Κουφοντίνας Δημήτριος, για να μαζέψει τα απλωμένα ρούχα του. Τα ρούχα ήταν απλωμένα σε σύρμα σε απόσταση 2-3 μέτρων από τους άλλους. Εξακολουθούσα να είμαι στο ίδιο σημείο, παρακολουθώντας και τους τρεις. Μέχρι τώρα δεν είχε προκύψει κάποιο πρόβλημα μεταξύ τους και γι' αυτό δεν πλησίασα πιο κοντά. Καθώς μάζευε τα ρούχα του ο Κουφοντίνας, άκουσα να λέει, γυρνώντας προς την πλευρά τους: «Αυτό που είπες, να το πεις δυνατά». Δεν άκουσα τι είχε ειπωθεί από τους άλλους, έτρεξα αμέσως, γιατί κατάλαβα ότι μπορεί και να τσακωθούν και ενώ βρισκόμουν στο ένα περίπου μέτρο από τον Κουφοντίνα, σηκώθηκε ο Τζωρτζάτος Βασίλειος και έδωσε μία γροθιά στο μέτωπο του Κουφοντίνα. Έσπασαν τα γυαλιά του Κουφοντίνα. Αμέσως ο Κουφοντίνας φώναξε: «Τι είναι αυτό που έκανες;» και απευθυνόμενος στον κρατούμενο Γιωτόπουλο Αλέξανδρο του είπε: «Γιατί τον έβαλες να το κάνει;». Ο Γιωτόπουλος εξακολουθούσε να κάθεται. Τότε εγώ μπήκα ανάμεσά τους, γιατί ο Κουφοντίνας κινήθηκε απειλητικά κατά του Γιωτόπουλου, φωνάζοντας και χειρονομώντας και επειδή φώναζαν όλοι μαζί δεν κατάλαβα τι συγκεκριμένα γινότανε. Άκουσα τις λέξεις «πράκτορας των Αμερικάνων, χαφιές», αλλά δεν κατάλαβα ποιος το είπε σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος και ο Κουφοντίνας δεν ήρθαν στα χέρια, γιατί τους κρατούσα χωρισμένους.»

Παρακάτω συμπληρώνει:

«Ενώ γύρισα προς τον Γιωτόπουλο να του πω να ησυχάσει, διάφορα αντικείμενα άρχισαν να πετάγονται από πίσω μου. Προφανώς από τον Κουφοντίνα προς τον Γιωτόπουλο (πλαστικές καρέκλες, τραπέζι). Δεν έσπασαν. Εκείνη την ώρα, εμφανίστηκε ο κρατούμενος Ξηρός Χριστόδουλος και επιτέθηκε με μπουνιές στον Γιωτόπουλο. Ο Γιωτόπουλος ανταπέδωσε με μπουνιές, εγώ βρέθηκα ανάμεσά τους, και παρόλα αυτά ο ένας κτυπούσε τον άλλον. Κατάφερα να τους χωρίσω. Κατά τη στιγμή της σύγκρουσής τους, στην προσπάθειά μου να τους χωρίσω, απώθησα τον Ξηρό Χριστόδουλο, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει κάτω. Βλέπω τον Ξηρό Χριστόδουλο να κρατά το πόδι του Γιωτόπουλου Αλέξανδρου και να τον δαγκώνει στο πόδι. Σε προτροπή μου προς τον Γιωτόπουλο να φύγει, αυτός μου απάντησε: «Δεν μπορώ να φύγω, με κρατάει αυτός.»

Σε αυτό το σημείο της περιγραφής, προκαλείται ένα εύλογο ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν ο Χριστόδουλός Ξηρός να είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος και να έχει καταφέρει να αρπάξει το πόδι του Γιωτόπουλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κεφάλι του. Μήπως συνέβη κάτι άλλο; Από περιγραφή τρίτων, προκύπτει πως ενδεχομένως ο Γιωτόπουλος να έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ακινητοποίηση του Χριστόδουλου Ξηρού από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Για το ίδιο επεισόδιο ο Βασίλης Τζωρτζάτος καταθέτει:

«Ήμουν στο προαύλιο μαζί με τον Γιωτόπουλο και ακούγαμε ραδιόφωνο, ειδήσεις. Ακούω ξαφνικά μία φωνή κοντά μου, δίπλα μου: «Αν φοράς παντελόνια και δεν είσαι γυναικούλα, πες το σε μένα». Σηκώνομαι και βλέπω τον Κουφοντίνα και λεκτικά του ζήτησα τον λόγο. Ρωτώ: «Τι είπες;». Εκείνος φοβήθηκε και μου έριξε μία κλωτσιά στο χέρι. Εγώ τότε του έριξα μία γροθιά στο μέτωπό και έφυγα. Απομακρύνθηκα, δεν έφυγα τελείως. Αυτός, αντί να τα βάλει μαζί μου, πήγε προς τον Γιωτόπουλο και άρχισε να ουρλιάζει λέγοντας: «Εσύ τον έβαλες». Παίρνει το ράδιο και το πετάει στο κεφάλι του Γιωτόπουλου, και δεύτερη φορά, παίρνοντάς το από κάτω. Εγώ δεν έκανα κάτι. Από τις φωνές του, τα ουρλιαχτά του, βλέπω ότι ήρθε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Απ' ό,τι θυμάμαι, γιατί ο υπάλληλος με κρατούσε για να με βάλει μέσα, βλέπω τον Ξηρό να χτυπάει αναίτια τον Γιωτόπουλο.»

Παρακάτω ο Τζωρτζάτος προσθέτει: «Ο Ξηρός έπεσε κάτω, έπιασε το πόδι του Γιωτόπουλου και το δάγκωνε.»

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, 26 Ιουλίου:

«Μετά τις 10 πμ, πήγα στην αυλή. Είχα το ραδιόφωνο με έναν καφέ και ένα βιβλίο. Σε λίγο έρχεται ο Κουφοντίνας και μάζευε μάλλον ρούχα. Στη συνέχεια έρχεται ο Τζωρτζάτος. Δεν λέμε κουβέντα. Κάτι λέει από το ραδιόφωνο ο δημοσιογράφος (σταθμός ΣΥΡΙΖΑ). Ο Τζωρτζάτος κάτι λέει χαμηλόφωνα, σχολιασμός για τον Πολέντα. Δεν ξέρω τι ακριβώς, γιατί διάβαζα. Ακούω τον Κουφοντίνα να λέει: «Αν είσαι άντρας και όχι γυναικούλα, έλα να μου τα πεις εμένα». Σηκώνεται ο Τζωρτζάτος, πάει πίσω από την καλαμωτή που μας χώριζε και ακούω φωνές, χωρίς να δω ακριβώς τι συμβαίνει. Ο υπάλληλος Χόντος ήταν παρών εκεί από την άλλη πλευρά. Δεν έδωσα πολύ σημασία, γιατί νόμιζα ότι απλά λογοφέρανε. Ξαφνικά, ακούω τον Κουφοντίνα να κραυγάζει, να μου πετάει το ραδιόφωνο, προσπάθησε να πετάξει και το τραπέζι, αλλά ο φύλακας τον εμπόδισε. Νομίζω ότι ο Τζωρτζάτος είχε φύγει.»

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος Τζερεμές Παναγιώτης καταθέτει:

«Σας γνωρίζω ότι εκτελώντας υπηρεσία απογευματινή στην Α θέση φύλαξης, στο Π.Γ.Φ. Κορυδαλλού, έχω να σας αναφέρω ότι στις 15:30 μμ οι κρατούμενοι της Β Θέσεως, Τζωρτζάτος Βασίλειος και Γιωτόπουλος Αλέξανδρος, συνοδευόμενοι από το προαύλιο προς την Α θέση από τον συνάδελφο Βαρβατάκο Νικόλαο, καθώς ήταν η προβλεπόμενη ώρα για το επισκεπτήριό τους δέχτηκαν επίθεση από τους κρατούμενους της Α θέσης Ξηρό Χριστόδουλο και Κουνταρδά Νικόλαο. Πιο συγκεκριμένα, σας αναφέρω ότι: Όταν φτάσανε οι κρατούμενοι της Β Θέσης στην Α Θέση, τους επιτέθηκε φραστικά ο Ξηρός Χριστόδουλος. Εγώ μπήκα στη μέση να απομακρύνω τον Ξηρό μαζί με τους συναδέλφους και τότε ο Κουνταρδάς Νικόλαος της Α Θέσης επιτέθηκε στους δύο συγκρατούμενούς του της Β Θέσης με κλωτσιές, γροθιές, καρέκλα και στη συνέχεια με τραπέζι. Σε όλη αυτή την πορεία, ο Ξηρός Χριστόδουλος εκσφενδόνιζε ό,τι αντικείμενο έβρισκε μπροστά του (βραστήρα, τασάκια κλπ).»

Σε συμπληρωματική κατάθεσή του, ο σωφρονιστικός υπάλληλος Τζερεμές προσθέτει: «Όταν επιτέθηκε φραστικά ο Ξηρός Χριστόδουλος κατά του Γιωτόπουλου Αλέξανδρου, οι λέξεις που συγκράτησα, λόγω της προσπάθειάς μου να τον συγκρατήσω, είναι: «Έλα εδώ μωρή κότα, ρουφιάνε και χαφιέ».

Στην κατάθεσή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σημειώνει:

«Πηγαίνοντας για επισκεπτήριο την 28/07/09 μαζί με τον Τζωρτζάτο, όταν φτάσαμε στο ύψος του καφενείου, ο Ξηρός άρχισε να βρίζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς έλεγε, επειδή γενικά βρίζει και είναι αναξιόπιστος. Οι υπάλληλοι στάθηκαν μπροστά του, αλλά αυτός πέταξε αντικείμενα εναντίον μας και σε εμένα και στον Τζωρτζάτο. Από τα αντικείμενα αυτά, κάποιο γυαλί με κτύπησε στο δεξί μου χέρι. Ενώ συνέχιζε να πετάει αντικείμενα, εμφανίστηκε ο Κουνταρδάς βρίζοντας: «Θα σε..., θα σε σκοτώσω μέσα στη φυλακή. Εγώ θα σε σκοτώσω». Ο Κουφοντίνας ήταν πίσω του και του έσπρωξε ένα τραπέζι και εκείνος το πήρε και το πέταξε. Ο Κουνταρδάς δεν μας κτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές, αλλά με την καρέκλα. Ο Κουνταρδάς προχωρούσε στον διάδρομο και ξαφνικά αρπάζει μία καρέκλα και σαν τρελός ήρθε καταπάνω μας. Εκεί ήταν οι υπάλληλοι Βαρβατάκος, ο οποίος σχεδόν δεν έκανε τίποτε, ο Τζερεμές, που προσπαθούσε με απλωμένα χέρια να τον συγκρατήσει και ο Τσούρας, ο οποίος κατέβηκε τυχαία και ο οποίος κάποιον έπιασε και βοήθησε αρκετά μπορώ να πω. Θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ασφάλεια μέσα στη φυλακή, οι φύλακες, τουλάχιστον ορισμένοι, δεν είναι σε θέση να μας προστατέψουν. Από αυτούς, Ξηρό, Κουφοντίνα, υπάρχει σχέδιο να μας πάνε στο νοσοκομείο για να δείξουν κάτι. Να γράψουν οι εφημερίδες: «Ξεσηκώθηκε ο λαός κατά των τρομοκρατών».

O Τζωρτζάτος για το ίδιο επεισόδιο καταθέτει:

«... Μας την είχανε στημένη για να μας κτυπήσουν, γιατί είχε προηγηθεί το επεισόδιο πριν τρεις ημέρες. Μας την είχαν στημένη στο προαύλιο οι Κουνταρδάς, Ξηρός Χριστόδουλος και Κουφοντίνας. Τους είπε το ίδιο (Σ.Σ. στην κατάθεσή του προφανώς) και ο Γιωτόπουλος.»

Διαφορετική συμπεριφορά της ομάδας Κουφοντίνα

Σε αντίθεση με την ομάδα περί τον Γιωτόπουλο, οι Ξηρός, Κουφοντίνας και Κουνταρδάς αρνήθηκαν να καταθέσουν. Απλά σημειώνουν πως δεν έχουν τίποτε να πουν για το συμβάν. Επί παραδείγματι, ο Χριστόδουλος Ξηρός σημειώνει: «Καταρχήν δηλώνω, όσον αφορά αυτά που μου λέτε, δεν έχω να πω τίποτε και δεν αφορούν εσάς οι μεταξύ μας διαφορές.»

Ο Νίκος Κουνταρδάς καταθέτει:

«Δηλώνω ότι δεν έχω να πω τίποτε. Δεν θα απαντήσω στις ερωτήσεις, για μένα είναι θέμα αξιακό και βαθιά πολιτικό. Θεωρώ ότι οι κρατούμενοι λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους.»

Πηγή: iefimerida.gr