Βρέφος κοιμάται στο πάτωμα κελιού‏

Gazzetta team
Βρέφος κοιμάται στο πάτωμα κελιού‏
Η υπόθεση αφορά ζεύγος Αφγανών με 5 παιδιά, οι οποίοι συνελήφθησαν, μετά την απόρριψη της αίτησης τους για ν’ αναγνωριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Η οικογένεια, αρχικά διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου. Μετά την απόρριψη της αίτησής τους για ν’ αναγνωριστούν ως πολιτικοί πρόσφυγες, η αστυνομία, προέβη στη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος οδηγήθηκε στη Μεννόγια.

Ακολούθως συνελήφθη η μητέρα και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, ενώ τη φροντίδα των παιδιών της, ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Ωστόσο, προέκυψε θέμα με το 14μηνο βρέφος της οικογένειας, το οποίο δεν κατέστη δυνατό να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, καθώς θήλαζε.

Ως εκ τούτου, μετά από συνεννόηση των λειτουργών του Γραφείου Ευημερίας με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, το βρέφος μεταφέρθηκε στο κελί για να βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του και σύμφωνα με την ΚΙΣΑ (Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών), κοιμάται στο πάτωμα!

Σύμφωνα με τις εξελίξεις στην υπόθεση, όπως αυτές δημοσιεύονται, σε σημερινό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, υπήρξε αντίδραση, από πλευράς Διοικητή της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε την άμεση μετακίνηση της μητέρας και του βρέφους από τον σταθμό, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα.

Πηγή: newsit.gr