Η σημαιοφόρος που διχάζει

Gazzetta team
Η σημαιοφόρος που διχάζει
Η μαθήτρια από την Αλβανία είναι η καλύτερη του σχολείου της και κλήθηκε να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Αυτό έχει εξοργίσει γονείς, που μάλιστα πήγαν στο σχολείο με άγριες διαθέσεις...

"Θερμό" επεισόδιο σε σχολείο της Χερσονήσου έχει προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρη την περιοχή. Όλα ξεκίνησαν - σύμφωνα με το candianews.gr - όταν μερίδα γονέων και μαθητών αντέδρασε στο ενδεχόμενο, σημαιοφόρος του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να είναι μια μαθήτρια με καταγωγή από την Αλβανία η οποία όμως είναι η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου.

Η προοπτική αυτή ανέβασε στα... κάγκελα κάποιους γονείς, αλλά και συμμαθητές της κοπέλας, καθώς θεώρησαν ανεπίτρεπτο να κρατά την ελληνική σημαία η νεαρή η οποία δεν έχει ελληνική καταγωγή. Μετά από παρέμβαση των θεσμικών φορέων η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται.

Για το θέμα μίλησε στον AlphaNews 106,2 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου. "Η αριστούχος είναι Αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα. Υπήρξαν αντιδράσεις. Τόσο οι καθηγητές όσο και ο διευθυντής προσπάθησαν να πείσουν εκείνους που διαφωνούσαν πως δεν χωρούν σε μια σχολική μονάδα ρατσιστικές αντιλήψεις" τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

πηγή: newsit.gr