«Για τον Ολυμπιακό έγινε το φονικό!»

Gazzetta team
«Για τον Ολυμπιακό έγινε το φονικό!»
Στη Βουλή ή ένταση ανέβηκε όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αβράμης Μιχαήλ Αρβανίτης υποστήριξε ότι το φονικό στο Κερατσίνι έγινε όχι για πολιτικούς λόγους αλλά «για τον Ολυμπιακό».

Ενταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη Βουλή, καθώς η υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτη, κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης.

Ενώ το πρωί είχαν επικρατήσει σχετικά χαμηλοί τόνοι με σύσσωμη την καταδίκη του γεγονότος, η ένταση ανέβηκε όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αβράμης Μιχαήλ Αρβανίτης υποστήριξε ότι το φονικό έγινε όχι για πολιτικούς λόγους αλλά «για τον Ολυμπιακό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής έσπευσε να μιλήσει για «ανοχή της κυβέρνησης» στη βία της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε τη θεωρία των «δύο άκρων» στην οποία επέμεινε και την Τετάρτη το Μαξίμου και υπενθύμισε ότι «παρέμειναν αναπάντητες οι καταγγελίες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για συνεργασία ΝΔ και ΧΑ».


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο και μίλησε για εγκληματική οργάνωση για την οποία «πρέπει να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη. Εμείς από την αίθουσα αυτήν οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ποινικό οπλοστάσιο οφείλει να αντιδράσει. Η εγκληματική οργάνωση τιμωρείται αυτοτελώς. Η συμμετοχή σε μια τέτοια οργάνωση έχει κακουργηματικό χαρακτήρα. Ποια άλλη χροιά πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη για να αρχίσει να ενεργεί;» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι δεν φτάνουν μόνο οι πολιτικές ευχές, πρόσθεσε ότι τώρα είναι η ώρα των ποινικών αξιολογήσεων».

«Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της Πολιτείας για όσους αμφισβητούν τους θεσμούς και πιστεύουν ότι πρέπει να επιβάλουν τις απόψεις τους», υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, ο οποίος, χαρακτήρισε απαράδεκτο να ακούγονται συμψηφισμοί μιας ανθρωποκτονίας με παράνομες πράξεις αλλά και ισχυρισμοί για δήθεν πολιτικές διαφοροποιήσεις.

«Πρέπει όλοι να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση και να παροτρύνουμε τη Δικαιοσύνη να πάρει τις δικές της ευθύνες. Εμείς τις δικές μας τις πήραμε τώρα, είναι άλλου αρμοδιότητα οι ποινικές κολάσιμες πράξεις. Δεν είμαι από αυτούς που λένε να απαγορευθεί η ΧΑ γιατί είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα» διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η ΧΑ έχει φθάσει στα νομικά της όρια.

Ο Μάκης Βορίδης ωστόσο αντιμετώπισε τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ, Χρήστου Παππά, ο οποίος του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλάει, θυμίζοντάς του περιστατικό το 1984 όταν ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε επισκεφθεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο εκθειάζοντας τη δράση του.

Νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είπε ότι θα πρέπει να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή».

«Η θεωρία των δύο άκρων δεν χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χτυπάει τη Δημοκρατία» προσέθεσε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εξέφρασε τη «λύπη» του για το συμβάν.

πηγή:tanea.gr