ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί - Η «σκυτάλη» στους 45-49 ετών

Εμβολιασμοί
Intime

Δυναμικά συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η επιχείρηση «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, μετά την Κυριακή του Πάσχα, με τη «σκυτάλη» να περνά στους 45-49 ετών.

Η πλατφόρμα άνοιξε για τους πολίτες του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ το Μεγάλο Σάββατο. Σημειώνεται πως η εν λόγω ομάδα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα που έχουν έρθει στη χώρα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson).

Πλέον, όλοι οι πολίτες 30 ετών και άνω μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν πραγματοποιηθεί 3.115.339 εμβολιασμοί συνολικά, με 17.646 εξ αυτών να έχουν γίνει το Μ. Σάββατο. Έχουν γίνει 2.170.858 εμβολιασμοί 1ης δόσης και 944.481 δεύτερης.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας το πρωί του Μ. Σαββάτου περίπου 130.000 πολίτες 45-49 ετών έσπευσαν να προγραμματίσουν ραντεβού από σήμερα Δευτέρα και μετά.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως από τον τρέχοντα μήνα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών. Σε αυτό το πλαίσιο, και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, η κυβέρνηση αυξάνει τις γραμμές εμβολιασμού και τα εμβολιαστικά κέντρα.Σημειώνεται πως στη «μάχη» εισέρχεται και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, προέβλεψε πως κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου θα «πετάξουμε τις μάσκες...και θα νιώσουμε ελεύθεροι».

Η κ. Παγώνη συμπλήρωσε πως «όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Παρόλα αυτά, υπογράμμισε πως οι εμβολιασμένοι, μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί, θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες, όπως πχ όταν πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ ή όταν μπαίνουν σε νοσοκομεία.

Επίσης, μεγάλη «πρόβα» για την επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να αποτελέσει το άνοιγμα της εστίασης που έχει οριστεί για αύριο Δευτέρα, 3 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα θα λειτουργούν ως τις 22.45, χωρίς μουσική, και αποκλειστικά σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Πρεμιέρα» για την εστίαση: Ανοίγει σήμερα μετά από lockdown έξι μηνών