Η τραγική ιστορία του Φώτη και της Τζένιφερ Ντούλος γίνεται ταινία

Η τραγική ιστορία του Φώτη και της Τζένιφερ Ντούλος γίνεται ταινία

Η υπόθεση που συντάραξε την Αμερική με πρωταγωνιστές τον ομογενή επιχειρηματία και τη σύζυγό του -  Με τίτλο «Gone mom» θα προβληθεί στις 5 Ιουνίου από το συνδρομητικό κανάλι της Disney με τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές -  Η εξαφάνιση της Τζένιφερ, που δεν βρέθηκε ποτέ, οι υποψίες σε βάρος του, η δικαστική περιπέτεια και η αυτοκτονία μέσα στο αυτοκίνητό του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ntoulos_2
Η ζωή φάνηκε ιδιαίτερα καλή και απλόχερη με τον Φώτη Ντούλο: ήταν ευκατάστατος οικονομικά, είχε παντρευτεί την Τζένιφερ Φάρμπερ -κόρη ενός από τους πιο ισχυρούς τραπεζίτες, που διετέλεσε και αντιπρόεδρος στην Chase Manhattan Bank-, με την οποία ζούσαν σε ένα ακριβό προάστιο του Κονέκτικατ μαζί με τα πέντε παιδιά τους. Η Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος εξαφανίστηκε στις 20 Μαΐου του 2019, ανοίγοντας την αυλαία σε ένα καταιγιστικό δράμα που έληξε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου με την αυτοκτονία του Ελληνα επιχειρηματία. Αν και το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ, η ίδια θεωρήθηκε νεκρή κι έτσι στις 5 Ιουνίου η πολύκροτη υπόθεση γύρω από την εξαφάνισή της θα αναβιώσει μέσα από την ταινία «Gone mom», σε παραγωγή της Lifetime Television που ανήκει στην Disney, και θα προβληθεί από το συνδρομητικό καλωδιακό κανάλι DISNEY+ με τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές, το οποίο ειδικεύεται σε παραγωγές που παρακολουθούν κυρίως γυναίκες.

Το θέμα της ταινίας είναι η εξαφάνιση της Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος και οι έρευνες των Αρχών γύρω από αυτήν, οι οποίες επικεντρώθηκαν στον πρώην σύζυγό της, Φώτη Ντούλο. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα έχουν η Αναμπεθ Γκις και ο Γουόρεν Κρίστι.
ntoulos2__7_
Ο επιχειρηματίας: Ο Φώτης Ντούλος ήταν ιδιαίτερα γοητευτικός και αθλητικός

Μέχρι στιγμής τόσο η οικογένεια της Τζένιφερ όσο και αυτή του Ελληνα επιχειρηματία, που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του, δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την επερχόμενη ταινία, η οποία θα ξύσει πληγές, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας μια ιστορία που όταν δημοσιοποιήθηκε προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον για οχτώ μήνες, αφού είχε όλα τα στοιχεία ενός κινηματογραφικού θρίλερ, από αυτά που σου κόβουν την ανάσα.

Το κορίτσι που χάθηκε

Οι αναθυμιάσεις από τη βενζίνη που έμπαιναν στην καμπίνα του αυτοκινήτου δημιουργούσαν κάτι σαν σύννεφο αιθαλομίχλης, το οποίο τύλιγε τον Φώτη Ντούλο και τον έριχνε σταδιακά σε ύπνωση. Οταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο γκαράζ και τον βρήκαν αναίσθητο, ειδοποίησαν άμεσα ασθενοφόρο, όμως ήταν πολύ αργά πλέον για τον άνθρωπο που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα κατηγορούμενος για τη δολοφονία της γυναίκας του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν ξύπνησε ποτέ από το βαθύ κώμα που είχε πέσει, με τους γιατρούς να ενημερώνουν την αδελφή του ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ. Λίγο προτού διακοπεί η μηχανική υποστήριξη στον Φώτη Ντούλο, τα παιδιά του μπήκαν στην Εντατική για να τον δουν και φυσικά να τον χαιρετήσουν για τελευταία φορά.
Κλείσιμο
ntoulos2__6_
Η σύζυγος: H Tζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019, θεωρείται από τις Αρχές νεκρή, αν και δεν έχει βρεθεί ακόμα το πτώμα της

Ακολούθησε η αποσύνδεση από τα μηχανήματα που κρατούσαν στη ζωή έναν από τους δύο πρωταγωνιστές του οικογενειακού δράματος που συγκλόνισε τόσο την Αμερική όσο και την Ελλάδα. Ο άλλος είναι η Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος, την οποία οι Αρχές θεωρούν πλέον νεκρή, παρότι το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ, παρά τις επισταμένες έρευνες που πραγματοποίησαν για αρκετό χρονικό διάστημα. Για την αδελφή του Ρένα και τους δικούς του ανθρώπους ο Φώτης Ντούλος δεν σκότωσε την πρώην σύζυγό του, ήταν αθώος από την αρχή αυτού του αστυνομικού θρίλερ και η αυτοκτονία του μαζί με το σημείωμα που άφησε το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ολοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι ότι ο χαρισματικός σκιέρ, που αναστάτωνε κάποτε τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης με την παρουσία του, ήταν σίγουρα μπλεγμένος στη δολοφονία της. Γεγονός είναι ότι όποια και αν είναι η αλήθεια για τη συγκλονιστική υπόθεση, η οποία μπορεί και να μη μαθευτεί ποτέ, η αυτοκτονία του Φώτη Ντούλου επισκίασε τα πάντα. Μια υπόθεση που στάθηκε η αιτία για μια ολική ανατροπή στη ζωή του Ελληνα επιχειρηματία, τον οποίο οι Αρχές θεώρησαν από την αρχή κύριο ύποπτο, πιέζοντάς τον αφόρητα με ανακρίσεις και συλλήψεις, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα σπάσει.

Η τρίτη κατά σειρά σύλληψή του μπορεί να διήρκησε λίγα 24ωρα, αλλά ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στο απονενοημένο διάβημα.
ntoulos2__2_
Η σύντροφος: H Μισέλ Τροκόνις κατηγορήθηκε ως συνεργός στην υπόθεση εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλος

Η μοιραία γνωριμία

Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν αυτός ο γόνος μιας τόσο εύπορης οικογένειας και ιδιαίτερα γοητευτικός άνδρας να μπλέχτηκε σε ένα θρίλερ που παραπέμπει σε ταινία. Γυρίζοντας τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Φώτης Ντούλος που λάτρευε το θαλάσσιο σκι, έφευγε από τη Χατζηγιάννη Μέξη στην περιοχή του «Χίλτον» για να κατέβει στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης προκειμένου να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ.

Η ζωή του ήταν κυριολεκτικά ιδανική, όταν έφυγε στην Αμερική για σπουδές, πρώτα στο Columbia και μετά στο Brown. Κατόπιν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.Προσλήφθηκε στην Ernst & Young, μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες ορκωτών λογιστών στον κόσμο, έβγαζε πολύ καλά λεφτά και είχε τη δυνατότητα το καλοκαίρι να κάνει θαλάσσιο σκι στα Χάμπτονς και τον χειμώνα να κατεβαίνει τις χιονισμένες βουνοπλαγιές του Ασπεν στο Κολοράντο.

Ενα τέτοιο βράδυ στο βουνό έπεσε πάνω στην παλιά του συμφοιτήτρια Τζένιφερ Φάρμπερ, μια όμορφη γυναίκα με την οποία έμελλε να πορευτούν μαζί στη ζωή για δώδεκα χρόνια. Ομως όπως συμβαίνει συνήθως, κάποια στιγμή όλα τα ωραία τελειώνουν, ακόμη και ένας γάμος στον οποίο υπάρχουν πέντε παιδιά. Το διαζύγιο του Φώτη με την Τζένιφερ δεν ήταν εύκολο. Το πρώην ζευγάρι είχε αποκτήσει δύο φορές δίδυμα (τη μία δύο αγόρια και την άλλη αγόρι-κορίτσι) και στο τέλος άλλη μια κόρη, τα οποία βρέθηκαν, άθελά τους, στη δίνη αυτού του τόσο σκληρού χωρισμού των γονιών τους.
ntoulos3

Τα πάντα άλλαξαν στις 24 Μαΐου του 2019, όταν η πρώην σύζυγος του Ντούλου, η οποία διέμενε μαζί με τα παιδιά τους στη Νέα Χαναάν, σε μια εντυπωσιακή κατοικία που είχε νοικιάσει, εθεάθη ζωντανή για τελευταία φορά. Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε και ο εφιάλτης του Ελληνα επιχειρηματία, τον οποίο οι Αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση θεώρησαν άμεσα εμπλεκόμενο και Νο 1 ύποπτο για τον φόνο της. Το ένταλμα σύλληψής του που δόθηκε στη δημοσιότητα περιείχε αμφίβολα στοιχεία αλλά και ερμηνείες που βρήκαν κάθετα αντίθετους τον Φώτη Ντούλο και τον δικηγόρο του.

Ο δεινός σκιέρ, αφού κατέβαλε εγγύηση 500.000 δολαρίων, επέστρεψε την πρώτη φορά στην έπαυλη που έμενε μαζί με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους στο Κονέκτικατ, όταν όλα στη ζωή τους φάνταζαν σαν ένα ωραίο παραμύθι. Δεν ήταν, όμως, γραφτό να δει ξανά τα παιδιά του από τις 24 Μαΐου μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του, όταν αυτά τον επισκέφθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος. Και τα πέντε παιδιά του μένουν μαζί με τη γιαγιά τους, Γκλόρια -ο σύζυγός της, Χίλιαρντ Φάρμπερ, απεβίωσε πριν από τρία χρόνια-, η οποία δεν επέτρεψε ποτέ στη θεία τους και αδελφή του Φώτη Ντούλου να δει τα ανίψια της.
ntoulos2__1_
To πολυτελές σπίτι όπου έμενε η άτυχη Τζένιφερ με τα πέντε παιδιά της

Η Τζένιφερ Φάρμπερ θεωρείται νεκρή από τους οικείους της, με τις έρευνες των Αρχών για την ανεύρεσή της να μην έχουν αποδώσει καρπούς σε αυτό το θρίλερ που εκτυλισσόταν για οχτώ μήνες. Οι αστυνομικοί ήταν πεπεισμένοι ότι ο Ελληνας επιχειρηματίας παραποίησε ή κατέστρεψε αποδεικτικό υλικό και στοιχεία, κάτι όμως που εκείνος δεν αποδέχτηκε ποτέ. Αντίθετα, τόσο αυτός όσο και ο δικηγόρος του βρήκαν ότι μέσα στις σελίδες του εντάλματος υπάρχουν πολλά στοιχεία που δημιουργούν τουλάχιστον αντιφάσεις, όπως για παράδειγμα η φράση «possible blood stains», δηλαδή «πιθανόν κάτι που μοιάζει με αίμα», το οποίο βρέθηκε στο κάθισμα ενός pick up Τοyota που φέρεται να χρησιμοποίησε τότε ο Ντούλος.
ntoulos33

Τις ίδιες ενστάσεις έχουν και για τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο γκαράζ, αφού δεν διευκρινίζεται στο ένταλμα αν εξετάστηκαν και σε ποιον ανήκουν.

Από την άλλη, κανείς δεν ξέρει τι έχει να πει ο Ντούλος για το δρομολόγιο με το κόκκινο Τοyota και τις σακούλες που πέταγε καθ’ οδόν, καθώς και για τις πινακίδες που βρέθηκαν πεταμένες σε έναν υπόνομο.
ntoulos2__4_
Ο πρωταγωνιστής: Ο Γουόρεν Κρίστι θα υποδυθεί τον Ντούλος στην ταινία

Αυτό που δεν αναφερόταν στο ένταλμα είναι ότι στις 21 Μαΐου του 2019, όταν ο γιος του, Κωνσταντίνος, είχε την ονομαστική του εορτή, η Τζένιφερ κάλεσε τον Ντούλο στο σπίτι της για να ευχηθεί κι αυτός στο παιδί του.

Ο τελευταίος αγόρασε μια τούρτα και πέρασε κάποιες ώρες με τα παιδιά του προτού επιστρέψει στην κατοικία του, ενώ έφαγαν όλοι μαζί. Αργότερα οι Αρχές έκαναν λόγο για δικό του DNA στο σπίτι της Τζένιφερ, κάτι απόλυτα λογικό για τον ίδιο, αφού έφαγε τούρτα, ήπιε νερό και χρησιμοποίησε σκεύη και μαχαιροπίρουνα.

Η τελευταία σύντροφος

Οταν η Μισέλ Τροκόνις εμφανίστηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά, δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της όταν άκουσε την πιο πρόσφατη κατηγορία που την αφορούσε.
ntoulos2__3_
Η Αναμπεθ Γκις θα έχει τον ρόλο της άτυχης Τζένιφερ στο «Gone mom»

Η γυναίκα με την οποία διατηρούσε δεσμό ο Φώτης Ντούλος φέρεται να κατέθεσε στις Αρχές την τρίτη φορά που κλήθηκε ότι είχε πει ψέματα για την εμπλοκή του αγαπημένου της. Σε αντίθεση με αυτήν και τις αντιφάσεις της, ο Ελληνας επιχειρηματίας εξακολουθούσε να δηλώνει αθώος για την εξαφάνιση της πρώην συζύγου του. Η υπερασπιστική γραμμή του δεν άλλαξε ποτέ, μέχρι την ημέρα που κλείστηκε στο γκαράζ της κατοικίας του για να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Οι άνθρωποι που τον έζησαν για χρόνια μίλησαν για ένα πολύ καλό παιδί και θαυμάσιο πατέρα, έναν άνθρωπο που κυνήγησε τα όνειρά του και κατάφερε πολλά. Ενα από αυτά ήταν να στήσει τη δική του κατασκευαστική εταιρεία μαζί με την αδελφή του, η οποία είναι αρχιτέκτονας, ξεκινώντας με δανεισμό από τις τράπεζες. Ο πεθερός του τον βοήθησε με μια κατάθεση 1 εκατ. δολαρίων, χρήματα τα οποία ο Ντούλος τού επέστρεψε, αφού τα σπίτια που έχτιζε πωλούνταν αμέσως. Η ζωή του με την Τζένιφερ ήταν ειδυλλιακή μέχρι και τη γέννηση του πέμπτου τους παιδιού, το 2011. Από εκεί κι έπειτα άρχισαν σταδιακά να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Ποιος έφταιξε; Η απάντηση είναι δύσκολη και την αλήθεια γνωρίζουν μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αν και, όπως είθισται να λέγεται, σε έναν χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Στην περίπτωση του Φώτη και της Τζένιφερ, ο χωρισμός τους το 2016 εξελίχθηκε σε μια έντονη διαμάχη, με ουκ ολίγους καβγάδες, μικρής ή μεγάλης έντασης. Μόνο που η μυστηριώδης εξαφάνισή της εκείνο τον Μάιο του 2019 άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον πρωταθλητή του θαλάσσιου σκι που επέμεινε μέχρι την αυτοκτονία του στην αθωότητά του.

Από την άλλη, οι Αρχές τον θεωρούσαν κύριο ύποπτο της εξαφάνισης-δολοφονίας της και ήταν έτοιμες να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν και στη φυλακή. Μόνο που ο Φώτης Ντούλος είχε αποφασίσει ότι δεν θα φόραγε ποτέ τη φόρμα του κατάδικου, γνωστοποιώντας το με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: αφαιρώντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στο γκαράζ της κατοικίας του στο Κονέκτικατ.
ntoulos2__5_
09/02/2020
ntoulos__2_

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης