WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Γιατί οι ερωτικές επαφές είναι καλύτερες μετά τα 40


15 Απριλίου 2021

Γιατί οι ερωτικές επαφές είναι καλύτερες μετά τα 40
Το σεξ είναι σαν το κρασί, γίνεται καλύτερο όσο ωριμάζουμε.

Ορισμένα πράγματα, όπως το κόκκινο κρασί, μπορεί να γίνουν καλύτερα με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι και η σεξουαλική ζωή βελτιώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Στα 20 πειραματιζόμαστε, ενώ στα 40 γνωρίζουμε ήδη τι θέλουμε και το διεκδικούμε.

Θέλετε να μάθετε τους λόγους; 

Νιώθετε πιο άνετα με το σώμα σας. Όταν ήσασταν μπορεί να είχατε περισσότερη ανασφάλεια με την εμφάνισή σας, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιόσασταν τη σεξουαλική επαφή. Όταν όμως διανύετε τη δεκαετία των 40 έχετε αγαπήσει το σώμα σας και αν δεν αρέσει στους άλλους είναι δικό τους πρόβλημα.
Εξάλλου τα σκαμπανεβάσματα της ζωής σε έχουν μάθει ότι για το τελευταίο που πρέπει να ανησυχείς είναι αν έχεις κυτταρίτιδα.

Η ζωή σας έχει ηρεμήσει. Συνήθως στα 40 είστε πιο κατασταλαγμένοι, έχετε περάσει τη φάση των πάρτι, έχετε βρει τη δουλειά που σας αρέσει και γενικά έχετε λιγότερο άγχος για το που θα σας πάει η ζωή. Αποτέλεσμα; Περισσότερη χαλάρωση στο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση.

Είστε και πάλι single. Σύμφωνα με μια την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ηλικίας μεταξύ 45 και 54 είναι διαζευγμένοι και ψάχνουν για νέο σύντροφο. Αυτό σημαίνει ότι απολαμβάνουν και πάλι τα θετικά της εργένικης ζωής, και ένα από αυτά είναι οι νέες σεξουαλικές εμπειρίες.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.