ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα στο χωριό! «Κλειδί» τα μέτρα, τα τεστ και οι εμβολιασμοί

Πάσχα στο χωριό! «Κλειδί» τα μέτρα, τα τεστ και οι εμβολιασμοί
IN TIME

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΜε το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι να πλησιάζουν, όλοι είναι εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και του κατά πόσο θα δοθεί πράσινο φως για μετακινήσεις και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι οι προοπτικές δείχνουν θετικές αρκεί να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες εβδομάδες.

«Οι προοπτικές για το 2021 είναι πολύ καλύτερες, διαθέτουμε πολύ περισσότερα όπλα, αρκεί να μην υποσκάψουμε την προσπάθεια τις επόμενες δύο εβδομάδες».

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά τους πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας», τόνισε από τη μεριά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ένας άνθρωπος που έχει κάνει το εμβόλιο να μην μπορεί να μετακινηθεί ή να φάει σε ένα εστιατόριο.

«Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση», είπε από τη μεριά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ στο Mega, τονίζοντας ότι ο στοχευμένος εμβολιασμός σε ομάδες όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, είναι σημαντικός, ενώ σπουδαίο ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας θα παίξουν και τα self-tests.

«Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο ενός μαραθώνιου που είναι το πιο κουραστικό και το πιο δύσκολο. Πιστεύω ότι αν αυτόν τον μήνα κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ, συστήνοντας υπομονή για τον απώτερο στόχο που είναι το τέλος της πανδημίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις