Χαριστική βολή στον Γουαϊνστάιν από τις δύο πρώην συζύγους του

Χαριστική βολή στον Γουαϊνστάιν από τις δύο πρώην συζύγους του

Οι δύο -μέχρι χθες εχθροί μεταξύ τους- έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν τον πρώην σύζυγό τους στη φυλακή παγώνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία

WEINSTEIN_BIT_2
Ο Χάρβεϊ Γουαϊνσταϊν – επονομαζόμενος και ως «το τέρας του Χόλιγουντ» - έχει πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς. Ο παραγωγός ταινιών που κάποτε κυβερνούσε το σύμπαν των πρωτοκλασάτων ηθοποιών προσπαθεί να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Επίσης, έχει να αντιμετωπίσει αγωγές εκατομμυρίων από αρκετά θύματά του, την ώρα που εκκρεμούν κι άλλες δικαστικές υποθέσεις βιασμών και επιθέσεων στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο ενώ η εταιρεία του βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Ανάμεσα στις πολλές μάχες που ο πρώην μεγιστάνας καλείται σήμερα να δώσει, είναι και μια σίγουρα διαφορετική και ενδεχομένως ακόμη πιο πικρή: αυτή με τις δύο πρώην συζύγους του. Σε μια νομική κίνηση ματ αλλά και με εκδήλωση πρωτοφανούς «αλληλεγγύης», η πρώτη σύζυγος ΄Ιβ Τσίλτον και η δεύτερη σύζυγος, η Βρετανίδα σχεδιάστρια  μόδας Τζωρτζίνα Τσάπμαν, που σύμφωνα με τα κουτσομπολιά μισούσαν η μία την άλλη πριν από την πτώση του Γουαϊνστάιν, κατάφεραν  να «παγώσουν»  4,5 εκατομμύρια λίρες από ό,τι έχει απομείνει από τα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτή η κίνηση θα τον  κρατήσει στη φυλακή Wende στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, διότι  τώρα δεν έχει τα χρήματα, που χρειάζονται  για να πληρώσει τους δικηγόρους, που υποτίθεται ότι προετοιμάζουν την έφεσή του. Αυτήν την εβδομάδα η εκπρόσωπος του Γουαϊνστάιν,  Τζούντα Ένγκελμάιερ, επιβεβαίωσε: «Η υγεία του είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπόρεσε να ασκήσει έφεση επειδή οι πρώην σύζυγοι του έχουν παγώσει τους λογαριασμούς του. Η έφεσή του πιθανότατα θα κατατεθεί κάποια άλλη στιγμή , αλλά  προς το παρόν οι δικηγόροι του δεν την προετοιμάζουν επειδή δεν μπορεί να τους πληρώσει. Δεν είναι πολύ καλά. Διανύει μια πολύ δύσκολη εποχή τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά».

Eve_Chilton_HARVEY_WEINSTEIN_2
H πρώτη σύζυγος ΄Ιβ Τσίλτον


Πράγματι, οι δικηγόροι του αυτή την εβδομάδα δήλωσαν πως πιστεύουν ότι ο Γουαϊνστάιν πιθανότατα θα είναι νεκρός προτού διευθετηθούν όλα τα νομικά σκέλη των υποθέσεων που είναι σε εκκρεμότητα. Σήμερα είναι  68 ετών, καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, χάνει την όρασή του,  έχει διαβήτη, αρθρίτιδα, στένωση της σπονδυλικής στήλης, αναιμία, υπνική άπνοια, υψηλή αρτηριακή πίεση και στεφανιαία νόσο. Προσβλήθηκε από κορωνοϊό  στη φυλακή τον Μάρτιο και έκανε ξανά τεστ την περασμένη εβδομάδα επειδή ένοιωθε πάλι άρρωστος- η υγεία του λέγεται ότι έχει επιδεινωθεί δραματικά. Σύμφωνα με πρόσωπο κοντά στον Γουαϊνστάιν: «Είχε ψηλό πυρετό την περασμένη εβδομάδα που τώρα υποχώρησε, αλλά η εικόνα του δεν έχει καμία σχέση με αυτήν ενός υγιούς ανθρώπου. Αυτό που συμβαίνει με τις αγωγές και τις πρώην συζύγους του είναι μια τρέλα. Ευτυχώς, έχει ακόμη το ψυχικό σθένος να πολεμά…».
 
Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο, το Εφετείο αυτή την εβδομάδα έκρινε με απόφασή του πως θα επιτρέψει να συνεχισθεί η δίκη , που είναι σε εξέλιξη. Ένας από τους Βρετανούς πρώην βοηθούς του Γουαϊνστάιν, ο οποίος παραμένει ανώνυμος προς το παρόν, είναι έτοιμος να αποκαλύψει σκληρές κατηγορίες εναντίον του για επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές επιθέσεις  και να κατηγορήσει επτά από τους συνεργάτες του για συγκάλυψη. Η  Νεγκάρ Γιαζντάνι, δικηγόρος της γυναίκας που έχει καταθέσει στο Λονδίνο τη μήνυση κατά του Γουαϊνστάιν είπε στη Mail: «Η  πελάτισσά μου υπέστη τις πιο φρικτές σεξουαλικές επιθέσεις από τον Γουαϊνστάιν επειδή οι συνεργάτες του , οι οποίοι ήξεραν ή έπρεπε να  γνωρίζουν το σεξουαλικό του παράπτωμα, τον κάλυπταν» .
 
georgima_chapman_harvey_winstein_2__2_
H δεύτερη σύζυγος Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Τζωρτζίνα Τσάπμαν

Οι πρώην σύζυγοι που συνασπίσθηκαν για να τον εκδικηθούν και να του πάρουν την περιουσία…
Η Ιβ Τσίλτον και η Τζωρτζίνα Τσάπμαν θα μπορούσαν να αποτελούν παράδειγμα σε μελέτη περί αντιθέσεων.  Η μία είναι μια εντυπωσιακή  ξανθιά που μισεί τη δημοσιότητα,  η άλλη μια λεπτή μελαχρινή που ήταν  στο Marlborough College την ίδια εποχή με την Κέιτ Μίντλετον και τώρα έχει σχέση με  έναν βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό. Η Τσίλτον  είναι πλέον παντρεμένη με τον επιχειρηματία Σαλ Μαρτιράνο,  με τον οποίο ζει μια ήσυχη ζωή στα προάστια της Νέας Υόρκης. Γνώρισε τον Γουαϊνστάιν το 1987 όταν ήταν βοηθός του στην εταιρεία του. Απέκτησαν τρεις κόρες και χώρισαν το 2004. Στο διαζύγιο, η Ιβ  πήρε το τεράστιο διαμέρισμά τους με θέα στο Σέντραλ Παρκ, το οποίο στη συνέχεια πούλησε για 17 εκατομμύρια λίρες. Η νομική ομάδα του Γουαϊνστάιν ισχυρίζεται ότι της έχει πληρώσει ως τώρα, εκτός από το διαμέρισμα, το απίστευτο ποσό των 45 εκατομμυρίων  λιρών. Εκείνη και η  διάδοχός της, Τσάπμαν, που παντρεύτηκε τον Γουαϊνστάιν το 2007, αρνήθηκαν να καταθέσουν δήλωση στο Δικαστήριο υπέρ του χαρακτήρα του πριν καταδικαστεί.

Η  Τσάπμαν είπε στο περιοδικό Vogue ότι δεν είχε ιδέα για την ανηθικότητά του: «Υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού μου που ήταν τρομερά αφελές. Έχω στιγμές οργής, έχω στιγμές σύγχυσης, έχω στιγμές δυσπιστίας. Και έχω στιγμές που απλώς κλαίω για τα παιδιά μου». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τσάπμαν έλαβε 15 εκατομμύρια λίρες στο διαζύγιο. Ζει σε ένα μεγάλο αγρόκτημα στη γειτονιά των εκατομμυριούχων του Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης. Έχει δύο παιδιά με τον Γουαϊνστάιν - δέκα και επτά ετών- και έχει επιβεβαιώσει τη σχέση της με τον ηθοποιό Άντριεν Μπρόντι. Η Τσάπμαν, πρώην μοντέλο, γνώρισε τον Γουαϊνστάιν σε ένα πάρτι το 2004 και παντρεύτηκαν το 2007. Εκείνος επένδυσε  για χάρη της στην φίρμα Marchesa και έπεισε τα αστέρια να φορέσουν τουαλέτες της  στο κόκκινο χαλί. Από το σκάνδαλο, το οποίο πυροδότησε το κίνημα #MeToo, μόνο λίγες ηθοποιοί πλέον είναι πρόθυμες να φορούν Marchesa και η εταιρεία έχει διαφοροποιηθεί στην αγορά νυφικών και σε γραμμή παραγωγής  prêt- a- porter.

H Τσάπμαν και  η Τσίλτον άρχισαν να έρχονται σε επαφή αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου τον Οκτώβριο του 2017. Και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις αυτήν την εβδομάδα, αλλά είναι σαφές ότι είναι ενωμένες στην «αποκήρυξη» του Γουαϊνστάιν. Τον περασμένο Απρίλιο, κατέθεσαν μια αίτηση προς το Δικαστήριο για δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, αναφέροντας την επικίνδυνη κατάσταση των οικονομικών του Γουαϊνστάιν, προφανώς για να εξασφαλίσουν τις διατροφές _ δικές τους και των παιδιών τους. Εν συνεχεία, τον Ιούλιο, υπέβαλαν περισσότερα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων αποδείξεων για ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια και τεράστιες δαπάνες  για νομικές αμοιβές και έξοδα - και  βάσει όλων αυτών ένας δικαστής πάγωσε τα περιουσιακά του στοιχεία.

636438645701550673-EPA--FILE--USA-HARVEY-WEINSTEIN
Ορισμένες από τις σταρ που έχουν καταγγείλει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση.


Η αρχή φαίνεται να έγινε από την Τσίλτον, η οποία  ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον του Γουαϊνστάιν  πριν από δύο χρόνια. Αρχικά, ζήτησε 3,7 εκατομμύρια λίρες για αυτήν και τις τρεις κόρες τους. Αυτό το αίτημα  απορρίφθηκε. Στη συνέχεια ζήτησε περισσότερα χρήματα - για την υποστήριξη των παιδιών, την υγειονομική τους περίθαλψη και τα έξοδα κολλεγίων – λέγοντας ότι  υπάρχει κίνδυνος ο Γουαϊνστάιν να σταματήσει να πληρώνει. Η πτώση του Γουαϊνστάιν ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, όταν  οι New York Times και το New Yorker  δημοσίευσαν δεκάδες ισχυρισμούς  γυναικών  σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε στη Νέα Υόρκη για εγκληματική σεξουαλική επίθεση και βιασμό τρίτου βαθμού και φυλακίστηκε για 23 χρόνια. Άλλη μια δίκη στο Λος Άντζελες για τέσσερις κατηγορίες βιασμού και επτά σεξουαλικές επιθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης  έως 140 χρόνια. Αντιμετωπίζει επίσης πολλές αστικές αγωγές που κατατέθηκαν από θύματα, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Άσλεϊ Τζουντ και Ρόουζ Μακγκόουαν, και διαδικασίες πτώχευσης μετά την κατάρρευση της εταιρείας του.  

Οι φήμες λένε πως μπορεί επίσης να αποκαλυφθεί ότι ο Γουαϊνστάιν  οφείλει χρήματα σε κινηματογραφικούς αστέρες, συμπεριλαμβανομένων των Ρόμπερτ Ντε Νίρο  και  Τζένιφερ Λόρενς, καθώς και σε πρώην υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και η  μεγαλύτερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, Μαλία, που έκανε πρακτική άσκηση στην εταιρεία του. Υπάρχει επίσης η επικείμενη ποινική δίκη στην Μεγάλη Βρετανία κατά του Γουαϊνστάιν και επτά συνεργατών του. Η εκπρόσωπος του Γουαϊνστάιν,  Τζούντα Ένγκελμάιερ, δήλωσε  «Πρέπει να ρωτήσετε τι προσπαθούν αυτές οι γυναίκες να πετύχουν με αυτό. Ο τύπος πιθανότατα θα είναι νεκρός σε λίγο καιρό…».


Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Με κλειστές τις πόρτες της εκκλησίας η λειτουργία του Αγίου Ανδρέα

Ρομέν Γκροζάν: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Περίεργο περιστατικό στο… ασανσέρ του ψευδομουφτή Ξάνθης, καταγγέλλει η Τουρκία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης