UPDATE #NOW

Adam King: Ο 6χρονος μαθητής με αναπηρία που μοιράστηκε τα όνειρά του on camera και έκλεψε την καρδιά της NASA


The Jennettes

30 Νοεμβρίου 2020

Adam King: Ο 6χρονος μαθητής με αναπηρία που μοιράστηκε τα όνειρά του on camera και έκλεψε την καρδιά της NASA

Τον λένε Adam King, είναι έξι χρονών και ζει στην Ιρλανδία. Τις τελευταίες ώρες, ο εξάχρονος μαθητής με αναπηρία έχει γίνει η πιο viral είδηση στο διαδίκτυο και αυτό, γιατί αποφάσισε να μοιραστεί τα όνειρα του on camera. Το μικρό αγόρι εμφανίστηκε την Παρασκευή στο The Late, Late Toy Show του RTÉ και θέλησε να μοιραστεί με το κοινό ότι στο μέλλον θα ήθελε να συμμετάσχει σε μια διαστημική αποστολή. 

Το κοινό καταχειροκρότησε τον μικρό ενώ ο ίδιος συγκέντρωσε πολλά μηνύματα στήριξης από τον απλό κόσμο, αλλά και από αστροναύτες, αμερικανικές, αλλά και ευρωπαϊκές διαστημικές υπηρεσίες. Ο Adam ήταν ένα από τα παιδιά, που ήταν καλεσμένα στην ειδική χριστουγεννιάτικη προσθήκη της πιο ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής της Ιρλανδίας. Τα παιδιά πηγαίνουν στο Show για να δοκιμάσουν τα πιο καινούρια παιχνίδια και gadgets και να δώσουν τις πιο ειλικρινείς κριτικές γι' αυτά. 

Η NASA, ακούγοντας τα όνειρα του μικρού Adam King από αποσπάσματα της εκπομπής που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμπνεύστηκε από τη θέλησή του και έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter, πως: «Η ευγενική καρδιά και το περιπετειώδες πνεύμα του Adam μάς εμπνέει. Υπάρχει χώρος για όλους στη NASA και ανυπομονούμε μια μέρα να ενταχθεί στην ομάδα των ονειροπόλων μας. Θα είμαστε εδώ όταν είναι έτοιμος».

Συγκεκριμένα, ο οικοδεσπότης Ryan Tubridy ρώτησε τον 6χρονο Adam, «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τότε, εκείνος απάντησε: «Capcom στη Nasa». Με απλά λόγια, ο νεαρός έχει μεγαλεπήβολα σχέδια να αναλάβει τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ του κέντρου ελέγχου και του αστροναυτών. «Θα ήθελες να γίνεις αστροναύτης;», τον ρώτησε ο Tubridy, και τότε ο Adam του εξήγησε: «Λοιπόν, δεν μπορώ να γίνω γιατί έχω εύθραυστα οστά», σημειώνοντας ότι ελπίζει να συνεργαστεί με διαστημικά προγράμματα στο έδαφος.

Όταν μάλιστα, ο οικοδεσπότης ζήτησε από το αγόρι να ξεκινήσει από το 3, την αντίστροφη μέτρηση για να δοκιμάσει το μικρόφωνο, ο 6χρονος τον διόρθωσε. «Όχι, αυτή είναι η πραγματική αντίστροφη μέτρηση - ξεκινά από το 12», επέμεινε ο Adam.

Ο μικρός Adam King αποτελεί σίγουρα ένα ζωντανό και ίσως, το πιο φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση και για άλλα παιδιά που θέλουν, αλλά διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για τα όνειρα και τις επιθυμίες τους!

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.

jenny.gr