ΣΤΙΛ

Eίναι τα cyclop γυαλιά ηλίου για γυναίκες και άνδρες το next big trend;


Μάρθα Κουμπάνη

30 Αυγούστου 2020

Eίναι τα cyclop γυαλιά ηλίου για γυναίκες και άνδρες το next big trend;

Oι μικροσκοπκοί σκελετοί γυαλιών που κυριάρχησαν στη μόδα τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται στα χέρια του Kanye και του Virgil.
Το 2018, τα μικροσκοπικά γυαλιά ηλίου κυριάρχησαν, με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας -Bella και Gigi Hadid, Dua Lipa, και Kim, Kendall, Kylie και Kourtney Κardashian- να δοκιμάζουν όλα τα μικροσκοπικά στιλ με έμπνευση το Τhe Μatrix. Δύο χρόνια μετά και η αισθητική συνεχίζει να είναι ισχυρή - μόνο που τώρα, στα χέρια των Kanye West και Virgil Abloh, εξελίσσεται.

Ντεμπούτο έκανε ένα cyclop σχέδιο που θυμίζει αυτά που φορούσε ο Geordi La Forge στο Star Trek: The Next Generation στο SS21 Louis Vuitton show στη Σαγκάη νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ ο Virgil Abloh (Artistic Director of menswear) εξήγησε αργότερα ότι είχε εμπνευστεί από τον Afrofuturism της δεκαετίας του '70 και του '80. Αναφέρθηκε επίσης στον θρύλο της τζαζ Sun Ra ως μεγάλη επιρροή στη συλλογή και επίσης τον μουσικό George Clinton του συγκροτήματος Funkadelic, ο οποίος ξεχώριζε για το ανατρεπτικό στιλ.

https://instagram.com/p/CDoFaDvjdQN/?

Λίγο αργότερα, ο Kanye West αποκάλυψε το δικό του σχέδιο στο Twitter, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ξύλο - που θέτει το ερώτημα, πώς γίνεται να δει κανείς μέσα από αυτά;
O Κanye άντλησε ιδέες από την κλασική επιστημονική φαντασία και την ταινία Logan's Run του 1976, πράγμα που φαίνεται σε προηγούμενα looks του στο Yeezy, με τις καθαρές γραμμές και τις ήσυχες αποχρώσεις.

Ο Abloh και ο West δεν είναι οι μόνοι που παρουσιάζουν το ρετρό-φουτουριστικό στιλ γυαλιών cyborg. Τα πολύ λεπτά αυτά γυαλιά εμφανίζονται τακτικά στον Balenciaga κατά τη διάρκεια των τελευταίων σεζόν, ενώ και ο John Galliano γοητεύτηκε από την σύγχρονη οπτική και όψη τους, όντας στον Dior στις αρχές της δεκαετίας του '00.

Το ερώτημα που παραμένει, πέρα από το αν προστατεύουν τα μάτια-, είναι αν θα γίνουν τόσο δημοφιλή όσο τα tiny γυαλιά που λάτρεψε η Kendall.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.