VIDEO

Large blue butterfly: Το video που δείχνει μεγάλες μπλε πεταλούδες να κάνουν δυναμική επιστροφή στη Βρετανία μετά από 150 χρόνια


The Jennettes

14 Αυγούστου 2020

Large blue butterfly: Το video που δείχνει μεγάλες μπλε πεταλούδες να κάνουν δυναμική επιστροφή στη Βρετανία μετά από 150 χρόνια

Δυναμική επιστροφή κάνουν τον τελευταίο καιρό μετά από 150 χρόνια, μεγάλες μπλε πεταλούδες, οι οποίες επανεμφανίστηκαν σε πλαγιά του Cotswold στη Βρετανία. Το σπάνιο είδος, που είναι σε εξαφάνιση, δίνει ελπίδα στους ειδικούς ερευνητές, και για την εμφάνιση άλλων ειδών, που απειλούνται. 

Η σπάνια αυτή πεταλούδα πετά στη Βρετανία σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, καθώς περίπου 750 πεταλούδες ξεπρόβαλαν στο Rodborough Common του Gloucestershire φέτος το καλοκαίρι, μετά την απελευθέρωση από 1.100 κάμπιες πέρυσι το φθινόπωρο, έπειτα από μια προσεκτική 5ετή πρωτοβουλία και μέριμνα για τη δημιουργία φυσικού τους περιβάλλοντος. 

Η διαρκής και επίμονη προσπάθεια των καθηγητών Jeremy Thomas και David Simcox οδήγησε στην επιτυχή επαναφορά των πεταλούδων σε τοποθεσίες του Somerset και πιο πρόσφατα του Gloucestershire. Προκειμένου να το πετύχουν, απαιτήθηκε πρώτα να κατανοήσουν τον μοναδικό κύκλο ζωής της, με τις μικροσκοπικές κάμπιες να πέφτουν από το άγριο θυμάρι και να μεταφέρονται υπογείως από το κόκκινο μυρμήγκι, Myrmica sabuleti, που παραπλανάται να πιστεύει ότι η παρασιτική προνύμφη ανήκει στο είδος του. 

Δείτε το εντυπωσιακό video, που γεννά την ελπίδα και εξυμνεί τη μοναδική και ασύγκριτη ομορφιά της φύσης. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: David Simcox/National Trust