Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Δεν κυκλοφορεί ψυχή στο Μόναχο, απογοήτευση για τους πολιτικούς (pics)

Gazzetta team
Μοιράσου αυτό που ζεις με το gazzetta: Δεν κυκλοφορεί ψυχή στο Μόναχο, απογοήτευση για τους πολιτικούς (pics)
Ο Αγησίλαος από το Μόναχο περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην άδεια πόλη. Τα άδεια εστιατόρια και η απογοήτευση για τις αργοπορημένες αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Η περιγραφή του Αγησίλαου στο gazzetta για τα όσα συμβαίνουν στο Μόναχο:
Μιας και ο κορονοϊός μπήκε στην καθημερινότητά μας, αποφάσισα μετά από καιρό και το χτεσινό διάγγελμα της Μέρκελ να κατέβω στο κέντρο, όπου συνήθως στις 12:00 με 13:00 σφύζει από ζωή. Τουρίστες, γηγενείς που κάνουν βόλτα και πίνουν, εργαζόμενοι που κάνουν διάλειμμα, να δώσω μια εικόνα του από εδώ.
Τα μαγαζιά όλα είναι κλειστά και γι' αυτό κεντρικοί δρόμοι γνωστοί για αγορά και τουρισμό ( Kaufingerstrasse, Maximilianstrasse) και η Λουντβιγκστράσσε- όπου βρίσκονται τα ΑΕΙ και δημόσιες υπηρεσίες- εκεί που τέτοιες ώρες με τέτοιον καιρό θα είχε πολύ κόσμο, τώρα είναι σχεδόν άδειοι. Λίγοι μόνο που πάνε σε φούρνο ή σούπερ μάρκετ.
Οι γνωστές πλατείες, ειδικά και για τουρίστες στο γνωστό Platz...ψυχή. Το Σαββάτο η παραδοσιακή αγορά Εδώδιμων και Αποικιακών (Viktualienmarkt) είχε στο Μπιργκάρντεν χαμό από κόσμο. Πλέον μάζεψαν τους πάγκους και δεν βλέπεις πολλούς έξω.
Τα εστιατόρια λέγεται πως είναι ανοιχτά ως τις 15:00, κυρίως όσα διαθέτουν χώρο έξω. Από τα 4 στο κέντρο βλέπουμε στις 12:30 (συνήθη ώρα διαλείμματος- μεσημεριανού για συνταξιούχους) είναι άδεια, κάποια στο Tal κλειστά.
Στα σούπερ μάρκετ υπάρχει μεν επάρκεια, όμως σε μεγάλες αλυσίδες Rewe,Edeka, Hit βλέπεις άδεια ράφια σε 3 είδη: αλεύρι, γάλατα, κάπου αυγά και ασφαλώς απορρυπαντικά και χαρτί υγείας. Σε φαρμακεία και παρφουμερί- σούπερ μάρκετ δεν βρίσκεις απολυμαντικά μαντίλια, σπρέι κλπ.
Στα λεωφορεία είναι όπως στην Ελλάδα, το κουβούκλιο οδηγού διαχωρίζεται με δεσμίδες από το 2ο κάθισμα. Σε φούρνους κλπ περιμένουν ουρά έξω και κάποιοι ανά 20λεπτο σταματούν και κάνουν 10' διάλειμμα. Σταθμοί μετρό της "κλασσικής" γραμμής 6, που πάει ως το Αλιάντς Αρένα και την Κλινική Γκροσχάντερν και τέτοια ώρα θα είχαν τουλάχιστον 15-20 στην αποβάθρα...ψυχή.
Πανικό και νεύρα δεν βλέπω έξω, αντίθετα αν μιλήσεις με Γερμανούς 40-60 ετών δείχνουν απογοητευμενοι από την πολιτική, γιατί ενώ ήξεραν από Γενάρη τι τρέχει και οι επιδημιολόγοι προειδοποιούσαν, αυτοί άφησαν 1,5 μήνα να περάσει έτσι. Και πολλοί ζητούν οριστικό κλείσιμο για 14 μέρες αρχικά.
Στην νότια Βαυαρία και στο Μόναχο ο κόσμος ζούσε χρονιά με το Liberalitas Bavariae, την ανεκτικότητα, τον χαλαρό τρόπο ζωής του να βγαίνεις έξω σε αυλές, μικρά μπαρ και να γλεντάς, συζητάς με τον διπλανό σου, ένα είδος " ανεκτικότητας", χαλαρότητας στο τραπέζι, έξω κλπ.
Αυτό έχει στοιχίσει λοιπόν πολύ σε μεσήλικες που δεν μπορούν πια να κάτσουν να βρουν μια θέση και με μια μπίρα να δουν γύρω, να μιλήσουν και κλείνονται σπίτι, χωρίς τους φίλους, δικούς τους.

Με πολλούς χαιρετισμούς από το Μόναχο,

Αγησίλαος ( Μπάγερν Μονάχου)