Ο γηραιότερος δύτης του κόσμου είναι 95 ετών (pic)

Gazzetta team
Ο γηραιότερος δύτης του κόσμου είναι 95 ετών (pic)
Ένας 95χρονος Βρετανός έσπασε το δικό του ρεκόρ και... ξανάγινε ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο.

Ο Ρέι Γούλεϊ είναι 95 χρονών, Βρετανός βετεράνος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έσπασε σήμερα, Σάββατο, το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο!

Ο Γούλεϊ, που έκλεισε στις 28 Αυγούστου τα 95, σήμερα καταδύθηκε για 44 λεπτά σε βάθος 40,6 μέτρων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 41 λεπτών και 38,1 μέτρων που είχε πετύχει όταν ήταν... 94 ετών!

«Τα καταφέραμε ... Αισθάνομαι θαυμάσια. Είναι ωραίο να σπάω πάλι το ρεκόρ μου και ελπίζω, αν είμαι καλά, να το σπάσω και πάλι του χρόνου μαζί με όλους εσάς», είπε ο 95χρονος λίγο αφού αναδύθηκε από το νερό.

Ο Γούλεϊ και άλλοι δύτες ερεύνησαν τον βυθό γύρω από το ναυάγιο «Ζηνοβία», ένα φορτηγό πλοίο γεμάτο φορτηγά που βυθίσθηκε το 1980 στο παρθενικό ταξίδι του σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη Λάρνακα.

Ο Γούλεϊ κάνει καταδύσεις εδώ και 58 χρόνια. «Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό μου και ελπίζω και σε άλλους πως η άσκηση, ιδιαίτερα όταν φθάνει κάποιος στην ηλικία μου, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνει», είπε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: reader.gr