H πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία του (pics)

Gazzetta team
H πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία του (pics)
Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί» πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Κερατσίνι. Δεν έλειψε η ένταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μαζική πορεία στο Κερατσίνι για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετέχουν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, θα περάσει από τις γειτονιές του Κερατσινίου, και θα κατευθυνθεί προς το Καστράκι Δραπετσώνας, έναντι από την πύλη Ε2 του πειραϊκού λιμανιού, όπου στις 8 μ.μ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;», με ελεύθερη είσοδο.

Με κεντρικό σύνθημα "Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί" οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια. Παρόντες στη συγκέντρωση είναι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση της συναυλίας «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι οι εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για τον Παύλο Φύσσα «μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη συλλογική απάντηση της κοινωνίας που δεν ξεχνά και δεν φοβάται τον φασισμό».

Ένταση και επεισόδια στην πορεία

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην «ουρά» της αντιφασιστικής πορείας για τη συμπλήρωση 4 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες και μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο Κερατσινίου.

Πηγή: reader.gr