Νέος Πρόεδρος στο Κολλέγιο Αθηνών

Gazzetta team
Νέος Πρόεδρος στο Κολλέγιο Αθηνών
Από την 1η Σεπτεμβρίου το Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού έχει νέο Διευθυντή/President τον Richard Lee Jackson.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και το Συμβούλιο Επιτρόπων (Board of Trustees) ανακοινώθηκε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου 2017 νέος Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού είναι ο Richard Lee Jackson. Διαδέχεται στη θέση αυτή τον Καθηγητή Σπύρο Πολλάλη, ο οποίος αποχώρησε με την ολοκλήρωση επταετούς θητείας.

Ο Richard Jackson σπούδασε στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ Princeton (AB) και Tufts (Master’s in International Relations - Fletcher School of Law and Diplomacy).

Επί 30 χρόνια ακολούθησε διπλωματική σταδιοδρομία, η οποία περιελάμβανε εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε διάφορους τομείς και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Κατά το διάστημα 1972-1977 υπηρέτησε στην Ελλάδα ως Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη και ως Εμπορικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Η δραστηριότητά του στον χώρο της εκπαίδευσης αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (Executive Director for Diplomatic Studies & Training, Dean of Area Studies-Foreign Service Institute, κ.ά.). Το 1999 –μετά την ολοκλήρωση της διπλωματικής σταδιοδρομίας του– ανέλαβε President του Anatolia College και του American College of Thessaloniki-ACT στην Ελλάδα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του επί 11 συνεχή χρόνια. Το 2009 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών από το ACT. Η ενασχόλησή του με εκπαιδευτικά θέματα είχε και ευρύτερη διάσταση (President-Association of American International Colleges & Universities, κ.ά.).

Ο Richard Jackson είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών μελετών και άρθρων, αναφερομένων, μεταξύ άλλων, και στην εκπαίδευση.