Έρχονται στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό

Gazzetta team
Έρχονται στάσεις εργασίας στον ηλεκτρικό
Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας την Τρίτη (12/9) και την Παρασκευή (15/9).

Στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο για την Τρίτη και την επόμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου από τις 21.00 έως λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00. «Στη συνέχεια, ανάλογα με τη στάση της Διοίκησης θα καθοριστεί η παραπέρα στάση μας», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως καταγγέλλουν, «το τελευταίο 10μηνο έχει στηθεί εντός της Εταιρείας "βιομηχανία" μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, η οποία προκαλεί μόνο προβληματισμό, ανησυχία και αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες, με προφανή προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ΣΤΑ.ΣΥ».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

-«Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμός της "συνέντευξης" (στην οποία υποβάλλονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, κατά τη διαδικασία προαγωγών, τοποθετήσεων κ.λπ, η οποία όπως καταγγέλλουν είναι «"εργαλείο" όσων διοικούντων θέλουν να υπερβούν την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και να βρουν "παράθυρα" προώθησης "ημετέρων" με νομιμοφανείς διαδικασίες»).

-Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.

-Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.

-Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους

-Να γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας»

Πηγή: lifo.gr