Μία εταιρία ζητάει από την Κιμ Καρντάσιαν 100εκ. δολάρια (pic)

Gazzetta team
Μία εταιρία ζητάει από την Κιμ Καρντάσιαν 100εκ. δολάρια (pic)
Η συγκεκριμένη εταιρεία υποστηρίζει πως η Κιμ Καρντάσιαν της έκλεψε την πατέντα με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πωλήσεις της.

Μέσα στα τόσα προϊόντα που έχει προωθήσει στην αγορά η εταιρεία Kimisaprincess Inc συμπεριλαμβάνεται και η περίφημη θήκη smartphone της LuMee. Η καινοτομία της έγκειται στο γεγονός ότι διαθέτει ενσωματωμένο φως ώστε να διευκολύνεται ο χρήστης όταν θέλει να φωτογραφίσει κάτι.

Η Κιμ Καρντάσιαν -ως βασίλισσα των σέλφι- τη χρησιμοποιεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ενώ όποτε η θήκη βρίσκεται σε κάποια λήψη της, ανεβαίνουν αυτόματα οι πωλήσεις της. Το θέμα είναι όμως ότι εμφανίστηκε ο Hooshmand Harooni που ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικεί 100.000.000 αποζημίωση από τη διάσημη τηλεπερσόνα με το επιχείρημα ότι του ανήκει η «πατρότητα» της πατέντας!

Μάλιστα, από το 2013 έχει κατοχυρώσει ένα ενσωματωμένο εξάρτημα φωτισμού σε θήκη κινητού τηλεφώνου, το οποίου τα δικαιώματα στη συνέχεια χορήγησε σε μια εταιρεία που ονόματι Snaplight.

Σύμφωνα με τη μήνυση για παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας τα κέρδη της Snaplight έχουν μειωθεί αισθητά εξαιτίας της θήκης Καρντάσιαν. Η δε τηλεπερσόνα παίρνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό επί των κερδών...

Εκπρόσωπος της Καρντάσιαν ανέφερε σχετικά: «Η αγωγή για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από την Snaplight δεν έχει αξία και είναι απλώς μια άλλη απόπειρα προβολής. Η Kim δεν έκανε τίποτα λάθος».

Πάντως, οι ειδικοί επί του ζητήματος θεωρούν πως η Κιμ δε θα υποστεί καμία κύρωση, ακόμη κι αν όντως η υπόθεση φτάσει μέχρι τα δικαστήρια.

Πηγή: reader.gr