Κεντάκι: Ξεγέννησε άλλη γυναίκα, ενώ γεννούσε και η ίδια! (vid)

Gazzetta team
Κεντάκι: Ξεγέννησε άλλη γυναίκα, ενώ γεννούσε και η ίδια! (vid)
Ενώ η μαιευτήρας Αμάντα Χες βρισκόταν σε διαδικασία γέννας, έσπευσε να βοηθήσει μια άλλη γυναίκα που υπέφερε, ενώ ο γιατρός της ήταν μακριά.

Το γεγονός πως βρισκόταν στο δωμάτιο του μαιευτηρίου, έτοιμη να γεννήσει το δεύτερό της παιδί, δεν εμπόδισε μια μαιευτήρα από το Κεντάκι των ΗΠΑ να... διακόψει την διαδικασία, προκειμένου να βοηθήσει μια άλλη γυναίκα, που στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν στην ίδια θέση, χωρίς όμως ο δικός της γιατρός να βρίσκεται εκεί.

«Απλώς έβαλα άλλη μια ρόμπα ανάποδα, για να μην είμαι γυμνή από πίσω, τα ειδικά προστατευτικά στα παπούτσια μου και πήγα να την βοηθήσω, είπε η δρ Αμάντα Χες, που είναι πλέον ήρωας στο νοσοκομείο.

Η ίδια εργάζεται στο Frankfort Regional Medical Center στο Φράνκφορτ του Κεντάκι και αναγνώρισε την γυναίκα που πονούσε. Εκείνη γεννούσε το τέταρτό της παιδί, το οποίο αποφάσισε να έρθει στον κόσμο λίγο πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν οι γιατροί και οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο. Έτσι δεν ήταν κανείς μαζί της εκείνη την ώρα και η Χες δεν δίστασε καθόλου. «Το μωρό ήταν έτοιμο να βγει και χρειαζόταν βοήθεια», είπαν αργότερα οι συνάδελφοί της.

Αμέσως μετά, πήρε η ίδια την θέση της επίτοκης και έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι της.

Πηγή: protothema.gr