Αν «βγάλεις» Μάρτιο και Αύγουστο ίσως δεν χωρίσεις ποτέ!

Gazzetta team
Αν «βγάλεις» Μάρτιο και Αύγουστο ίσως δεν χωρίσεις ποτέ!
Σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υπάρχει μία συγκεκριμένα εποχή το χρόνο για τα πάντα - ακόμη και για τα διαζύγια.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από τις αιτήσεις για τα διαζύγια που κατατέθηκαν στην Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ από το 2001 ως το 2015 και διαπίστωσαν πως υπάρχει αύξηση κατά τους μήνες Μάρτιο και Αύγουστο κάθε χρόνου.

Οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με το τέλος των χειμερινών και καλοκαιρινών σχολικών διακοπών.

«Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν υψηλές προσδοκίες κατά την περίοδο των γιορτών, παρά την όποια απογοήτευση είχαν το προηγούμενο διάστημα», λέει η Τζούλι Μπράινς, συγγραφέας της εν λόγω μελέτης μελέτης που εξηγεί πως το διαζύγιο μοιάζει με μια νέα αρχή, κάτι διαφορετικό, μια μετάβαση προς ένα νέο κεφάλαιο της ζωής, έναν κύκλο αισιοδοξίας που ανοίγει.

Τα ζευγάρια χρειάζονται χρόνο για να βάλουν τα οικονομικά τους σε τάξη , προκειμένου, να βρουν δικηγόρο, ή απλά να βρουν τα χρήματα για να καλύψουν το κόστος του διαζυγίου. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να σκέφτονται ή να χουν αποφασίσει το διαζύγιο μέσα στο καλοκαίρι, η κοινωνιολόγος πιστεύει πως η αρχή του σχολικού έτους μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία, τουλάχιστον για τα ζευγάρια με παιδιά.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τον μήνα Μάρτιο οι άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη διάθεση να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις.

Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με την αύξηση των δραστηριοτήτων μετά το τέλος του χειμώνα και με το γεγονός πως η μέρα αρχίζει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Στοιχεία που δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα RT δείχνουν πως τα διαζύγια αυξάνονται κατά 30% τον Σεπτέμβριο κάτι που αποδίδεται στην «επίδραση του Σεπτεμβρίου» δηλαδή στα σημάδια που αφήνει στα ζευγάρια ο χρόνος που πέρασαν μαζί το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών.



Πηγή: reader.gr