To «Made in USA» υπό την προστασία του Τραμπ

Gazzetta team
To «Made in USA» υπό την προστασία του Τραμπ
Δρομολογεί κυρώσεις για τα εισαγόμενα που ψευδώς φέρονται να έχουν παραχθεί στην ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναζητεί τρόπους προκειμένου να προστατεύσει τα προϊόντα που παράγονται στις ΗΠΑ μέσω ειδικών πιστοποιήσεων.

Από την άλλη μεριά, επιδιώκει να δρομολογήσει κυρώσεις για τα εισαγόμενα στην αμερικανική αγορά, προϊόντα, τα οποία παράνομα χρησιμοποιούν την ετικέτα παραγωγικής γνησιότητας (Made in USA), σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ που έχει υποσχεθεί προεκλογικά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την προστασία των θέσεων που δημιουργούνται, επανήλθε στο ίδιο θέμα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του «θα κυνηγήσει τις πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων στο Διαδίκτυο», οι οποίες βλάπτουν την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή.

Εντός της ημέρας ο πρόεδρος θα συζητήσει με μικρούς και μικρομεσαίους Αμερικανούς κατασκευαστές και παραγωγούς προϊόντων για τους τρόπους με τους οποίους θα πιστοποιούν την παραγωγή των προϊόντων τους στις ΗΠΑ απορρίπτοντας τα εισαγόμενα παραποιημένα προϊόντα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Στα προϊόντα άμεσου ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνονται τα φίλτρα υδρορροών, οι σημαίες, αλλά και τα μαξιλάρια.

Οι ΗΠΑ χάνουν περίπου 300 δισ. δολάρια ετησίως, από την κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων σε μία γκάμα προϊόντων από ημιαγωγούς μέχρι την παραγωγή μπλουτζίν, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα στην εισαγωγή ενός νέου συστήματος πιστοποίησης, ενώ δεν θα προχωρεί στην αλλαγή ρυθμιστικών διατάξεων που ισχύουν.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρεται το σύστημα LEED που χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση βιοκλιματικών προγραμμάτων κατασκευής κτιρίων.

Το μεγάλο ζήτημα της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας θα τεθεί κατά τις συνομιλίες του πρώτου κύκλου συνολικών οικονομικών διαβουλεύσεων με την Κίνα (1st China-US Comprehensive Economic Dialogue) που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: tovima.gr