Στουρνάρας: «Νωρίς για να βγει η Ελλάδα στις αγορές»

Gazzetta team
Στουρνάρας: «Νωρίς για να βγει η Ελλάδα στις αγορές»
O Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά πως είναι νωρίς ακόμα για να πούμε πως η Ελλάδα θα βγει στις αγορές.

Είναι κάπως νωρίς για την Ελλάδα να βγει στις αγορές, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μια-δύο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια αργότερη έξοδο της χώρας στις αγορές ομολόγων.

Μιλώντας ειδικά για την έξοδο της χώρας στις αγορές ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα μετά την τελευταία συμφωνία του Eurogroup, αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι φιλική προς τους επενδυτές.

Ο διοικητής της ΤτΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίαου. «Εάν οι εταίροι της Ελλάδας δεν καταφέρουν να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για το χρέος και εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές με λογικά επιτόκια εξαιτίας αυτού, τότε φοβάμαι ότι θα είναι αναπόφευκτο άλλο ένα πρόγραμμα διάσωσης», σημείωσε προσθέτοντας: «Αλλά κανείς δεν το θέλει αυτό».

Μιλώντας για την ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοστικής Χαλάρωσης (QE), σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αλλάξει ακόμη γνώμη και να εξετάσει την αγορά ελληνικού χρέους φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και ότι οι πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Υπάρχει πολύς χρόνος, γιατί η λήξη του QE δεν θα έλθει αιφνιδίως», είπε.

Πηγή: insider.gr