Επιχείρηση... σκούπα καθαριότητας από τους αστυνομικούς (vid)

Gazzetta team
Επιχείρηση... σκούπα καθαριότητας από τους αστυνομικούς (vid)
Η απουσία προσωπικού καθαρισμού των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε τους αστυνομικούς να παίρνουν σκούπα και φαράσι στην είσοδο της ΓΑΔΑ, ώστε να συμμαζέψουν τις ακαθαρσίες και να αναδείξουν το πρόβλημα.

Mε σκούπες και φαράσια εμφανίστηκαν σήμερα στην είσοδο της ΓΑΔΑ τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καθώς και αντιπρόσωποί της στην Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σε μια συμβολική δράση που είχε σαν στόχο, όπως λένε οι ίδιοι, «την ανάδειξη του προβλήματος καθαριότητας που ταλανίζει εδώ και ενάμιση χρόνο τις αστυνομικές υπηρεσίες» σε όλη την χώρα.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα της καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα είναι πολύ σοβαρό, αφού, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, συνεργεία καθαρισμού εμφανίζονται μόνο μία φορά ανά τρεις με τέσσερις μήνες.

«Η κωλυσιεργία από την πλευρά της Πολιτικής Ηγεσίας καθώς και η έλλειψη ευαισθησίας που έχει επιδειχτεί σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα έχει καταστήσει πλέον τις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε “υγειονομικές βόμβες” και θέτει τις ζωές αστυνομικών, πολιτών και κρατουμένων σε σοβαρό κίνδυνο» λέει η Ένωση και συνεχίζει:

«Η Ένωσή μας έχει προχωρήσει κατά καιρούς και σε άλλες ενέργειες στην κατεύθυνση επίλυσης του ανωτέρω προβλήματος, προσκαλώντας αρκετές φορές τη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντολογικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής να προβεί σε έλεγχο και να αποτυπώσει τα ευρήματα της σε σχετική έκθεση. Τα πορίσματα του ανωτέρω ελεγκτικού μηχανισμού αποτελούν πραγματικό κόλαφο για τις συνθήκες που επικρατούν στις αστυνομικές υπηρεσίες.

»Είναι αδιανόητο το 2017 σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται πολιτισμένο, να μην μπορεί να εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής σε εργαζόμενους και σε πολίτες».

Πηγή: tvxs.gr