Αυτός ο άνθρωπος τα έχασε όλα και ζει 20 χρόνια σε ερημονήσι (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Αυτός ο άνθρωπος τα έχασε όλα και ζει 20 χρόνια σε ερημονήσι (pics)
Όταν έχασε την περιουσία του βρήκε το νόημα της ζωής. Ζει εδώ και 20 χρόνια σ' ένα έρημο νησί παρέα μόνο με έναν σκύλο!

Ο David Glasheen, είναι ένας 73χρονος από την Αυστραλία που αποφάσισε ν' αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ζούσε.

Όταν έχασε την περιουσία του που υπολογιζόταν σε 28,4 εκατομμύρια δολάρια πήρε μία απόφαση ζωής. Άφησε τα πάντα πίσω του και ζει εδώ και 20 χρόνια στον παράδεισό του. Ένα έρημο νησί. Η μόνη του παρέα μία σκυλίτσα.

«Εδώ θα ήθελα να πεθάνω. Που αλλού να ήθελα; Είναι ο παράδεισός μου στη γη. Όταν ήρθα εδώ είχα σιχαθεί τα λεφτά. Τα λεφτά κάνουν τους ανθρώπους άρρωστους και είχαν καταστρέψει και τον γάμο μου».

Φυσικά, μπορεί να έχει την Polly στο πλάι του, ωστόσο του λείπει να κουβεντιάζει με ανθρώπους: «Μου λείπει μία κουβέντα με άλλους ανθρώπους. Θα ήθελα να βρω έναν άνθρωπο που θα ήθελε να μείνει εδώ μαζί μου ή μερικές γυναίκες που θα ήθελαν να με επισκέπτονται μερικές φορές τον χρόνο εδώ».

Η ζωή σε αυτό το νησάκι σίγουρα δεν είναι εύκολη, αφού κρύβει πολλούς κινδύνους: «Το λατρεύω το νησάκι. Δεν υπάρχει η λέξη "ρουτίνα" εδώ. Βέβαια, υπάρχουν φίδια, αράχνες, κροκόδειλοι, αλλά πιστεύω πως είναι πιο ασφαλές μέρος εδώ, από άλλα μέρη του κόσμου που γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις. Σέβομαι τη γη μου και είμαι χαρούμενος που βρίσκεται μακριά από τον "πολιτισμό"».