H βασίλισσα Ελισάβετ στα θύματα του Grenfell Tower (pics & vid)

Gazzetta team
H βασίλισσα Ελισάβετ στα θύματα του Grenfell Tower (pics & vid)
Συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές εξελίχθηκαν καθώς η βασίλισσα και ο δούκας του Κέιμπριτζ έφευγαν από το αθλητικό κέντρο στο οποίο φιλοξενούνται προσωρινά άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους μετά τη φωτιά στο Grenfell Tower.

Η βασίλισσα και ο Γουίλιαμ συναντήθηκαν με πυροσβέστες και αστυνομικούς που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας αλλά συνομίλησαν και με κάποιους από τους κατοίκους που βίωσαν την καταστροφή.

Ο Πρίγκιπας ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύθηκε να «επιστρέψει» στο κέντρο του Westway, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο ανακούφισης για αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους αλλά και για τα μέλη της οικογένειας των αγνοουμένων.

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας πέρασαν περίπου 30 λεπτά στο κέντρο με τους πληγέντες, μία μέρα μετά την άρνηση της Τερέζα Μέι να επισκεφθεί την περιοχή για λόγους ασφάλειας.

Επίσκεψη Μέι στους τραυματίες του νοσοκομείου Τσέλσι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το νοσοκομείο Τσέλσι και Γουεστμίνστερ για να συναντήσει μερικούς από τους τραυματίες από τη φωτία στον πύργο διαμερισμάτων του Grenfell.

Το NHS μετέδωσε ότι 24 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 12 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: reader.gr