Γκρεμίζουν ένα ολόκληρο χωριό μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο (pics)

Gazzetta team
Γκρεμίζουν ένα ολόκληρο χωριό μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο (pics)
Στην απαλλοτρίωση του χωριού Ανάργυροι θα προχωρήσουν οι αρχές, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης δήλωσε ότι η επιχείρηση θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στους κατοίκους του οικισμού και σημείωσε ότι οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές προς το παρόν θα μπορούν να φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης ανακοίνωσε ότι από την πλευρά της Περιφέρειας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακούφιση των κατοίκων και σε άμεση συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι αυτοψίες από εξειδικευμένα συνεργεία Μηχανικών που θα ελέγξουν τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και θα κρίνουν εάν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν με ασφάλεια οι ιδιοκτήτες τους.

Ο Γιώργος Σταθάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δική της έρευνα με τη σύσταση ξεχωριστής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσουν τις συνθήκες αλλά και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την ανεπιθύμητη εξέλιξη.

Πάντως, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την κατολίσθηση προκλήθηκαν ρωγμές και ζημιές σε περίπου δέκα σπίτια που βρίσκονται προς την πλευρά του μετώπου του ορυχείου και με εντολή των Αρχών εκκενώθηκαν προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.



Πηγή: iefimerida.gr